İsveç"te et satışı yapan büyük firmaların, mezbahalarda domuzları canlı canlı kaynar sulara atıp haşladıktan sonra satışa sundukları ortaya çıktı.
Hayvanlar acı çekmesin diye uyuşturulmadan önce kesimine bile izin verilmeyen İsveç"te çok sayıda domuzun mezbahalarda canlı canlı haşlandıktan sonra satışa sunulduğu bildirildi.
İsveç Radyosunun haberine göre, İsveç Yiyecek Maddelerini Denetleme Kurumunda veteriner Christer Lindberg"in takibi sonucunda ilk kez Luleao"da ortaya çıkan olay, İsveç"in birçok yerinde daha devam ediyor. Veteriner Christer Lindberg, Luleao"daki mezbahayı belediyeye şikayet ettiğini de kaydetti. Denetimler üzerine domuzların canlı canlı haşlanmasının azalmasına rağmen hala bazı yerlerde devam ettiğini kaydeden Christer Lindberg, mezbaha çalışanlarının bunu aşırı yoğunluğa bağladıklarını kaydetti.
Büyük firmalara et sağlayan mezbahaların çalışanları ise, bu durumu hayvan hakları açısından doğru bulmadıklarını kabul etseler bile, bunu bazen iş temposunun yüksekliğinden dolayı yapmak zorunda kaldıklarını belirttiler. İsveç"te domuz eti ve ürünleri diğer etlere oranla daha ucuz olduğu için satışı da daha fazla yapılıyor. Haşlanmış domuz eti başta sucuk, sosis, hamburger gibi ürünler ile birlikte birçok üründe kullanılıyor.

MİLLİYET