Edinilen bilgiye göre, İstanbul - Eskişehir seferini yapan Boğaziçi Ekspresi Pamukova tren istasyonun da durduğu sırada trenden inmek isteyen iki kadın arasında 'kapıyı geç açtın' gerekçesiyle tartışma çıktı. İstasyonda bulunanların araya girmesi sonucu büyümeden sona eren tartışma sonrası 26 yaşlarında siyah saçlı, doğu şivesi ile konuşan kadın tren istasyonundan Pamukova merkezine doğru yürüdü ve gözden kayboldu.

Diğer kadın ise özel işleri sebebiyle Pamukova Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Binadan giren kadın panoda PKK'nın canlı bombası "Ladin-Irmak" kod adlı Öznur Güraslan'ın fotoğrafını görünce kadını tanıdığını ve yaklaşık 1 saat önce trenden inerken tartıştığı iddiasında bulundu. Bunun üzerine iddia sahibi kadının ifadesini alan polisler durumu Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesi'ne bildirdiler.

İlçede çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri PKK'nın canlı bombası 33 yaşındaki Öznur Güraslan'ın fotoğrafını çoğaltarak dinlenme tesisleri ve benzin istasyonlarına astı.

Kısa sürede ilçede paniğe neden iddia sonrası açıklama yapan Pamukova Emniyet Müdürlüğü vatandaşları paniğe gerek olmadı, gerekli her türlü çalışmanın yapıldı ve iddiayı doğrulayacak bir kanıta şu ana kadar rastlanmadığını belirtti. İlçede çalışmalar geniş çaplı olarak devam ediyor