Alkollü olarak kullandığı araçla kaza yaparak Hazal Müezzinoğlu"nun ölümüne neden olan, kazadan sonra 34 gün kaçan polis memuru Berktaş, "taksirle öldürme"den kusurlu bulundu. Hâkim, 2 yıl hapis cezası alan Berktaş"ın cezasını 14 bin 600 liraya çevirdi

Şişli"de alkollü halde kullandığı otomobille kaza yaparak, araçtaki “Miss Dream Of The World” yarışması 2004 yılı ikincisi Hazal Müezzinoğlu"nun ölümüne neden olan polis memuru Sezer Berktaş, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Berktaş"ın cezası günlüğü 20 TL"den adli para cezasısına çevrilirken duruşmaya katılan Müezzinoğlu"nun annesi, sanığın hayatının kararmasını istemediğini söyledi.

Duruşmaya gelmedi
Şişli 4. Asliye Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmaya, ölen Hazal Müezzinoğlu"nun annesi Nermin Naciye Taşpınarlı ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık polis memuru Sezer Berktaş ise duruşmaya gelmedi.
Duruşmada söz alan anne Nermin Naciye Taşpınarlı, sanığın ilk gün teslim olmaması gibi nedenler dolayısıyla üzüntü yaşadığını belirterek, “Ancak zaman içinde sanığı tanıdım. O da genç bir insandır. Çok iyi niyetli bir delikanlı imiş. Ben kendisini o şekilde tanıdım” diye konuştu.
Kızının erkek arkadaşı olan sanığın teyzesinin oğlunu da kaybettiklerini anlatan Taşpınarlı, şunları söyledi: “Sanığın hayatının kararmasını istemiyorum. Onu da artık bir evlat olarak görüyorum. Olayda herhangi bir kasıt yoktur, sadece trafik kazasıdır. O dönemde 34 gün teslim olmamıştır. Takdiri mahkemeye bırakıyorum.”

Savcı:?Tamamen kusurlu
Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hanefi Uslu, taksirle Hazal Müezzinoğlu"nun ölümüne sebebiyet verdiği olayda polis memuru sanık Sezer Berktaş"ın tamamen kusurlu olduğunu kaydetti.
Kararı açıklayan mahkeme hâkimi Meral Tokat, Sezer Berktaş"ı, “taksirle öldürme”yi düzenleyen TCK"nın 85/1. maddesi gereğince 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hâkim Tokat, hapis cezasının günlüğü 20 TL üzerinden paraya çevrilerek, sanığın 14 bin 600 TL para cezasına çarptırılmasına hükmetti.


MİLLİYET