Aile ve komşular arası dayanışmayı işleyen Canım Ailem dizisinin sponsoru Favori Kuyumculuk'un kısmeti açıldı. Yurtiçinin yanı sıra komşu ülkelerden de yoğun bayilik talebi alan şirketin şu anda 19 mağazası var. 72 mağaza ile bayilik sözleşmesi imzalandı. 100'ün üzerinde başvuru ise sırada bekliyor

AİLE içi dayanışma ve yardımlaşma temasını işleyen Canım Ailem dizisinin sponsoru Favori Kuyumculuk'a bayilik talebi yağıyor. Sponsorlukla bilinirliklerinin arttığını ve yoğun ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Favori Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özel, 'Hollanda'dan, Almanya'dan, Makedonya'dan, Türk Cumhuriyetleri'nden bile arayıp bayimiz olmak isteyenler var. Çünkü Türk dizileri oralarda çok seyrediliyor' diyor. Özel, şu anda yurtiçi ve yurtdışında toplam 19 mağazaları olduğunu, 72 mağaza ile de bayilik sözleşmesi imzalandığını, ayrıca 100'ün üzerinde başvurunun sırada beklediğini dile getiriyor. 1987 yılında Asgold'daki hisselerini devrettikten sonra 17 yıl önce Favori Kuyumculuk'u kuran Selami Özel, bugüne kadar reklam ve sponsorluk çalışmalarına çok fazla sıcak bakmadıklarını belirtiyor.

800 BİN $'LIK DESTEK
Sponsor olacakları dizinin Favori'nin ilkeleri ve değeri ile örtüşmesine çok önem verdiklerini vurgulayan Özel, 'Fakat bu proje geldiğinde inceledik. Sanatçılarına, yönetmenine, yapımcı şirketine baktık. Birçok yönden Türk aile yapısına uygun, hatta onu tekrar motive edici bir rol oynayacağını düşündük. Komşular arası dayanışmayı, mahalle kültürünü artıracağını, yardımlaşma duygularını geliştireceğini, karşılıklı sevgi ve saygıyı körükleyeceğini gördük. Ondan sonra kriz falan dinlemedik. Sponsor olduk. Bugüne kadar 24 bölüm yayınlandı. Ayırdığımız bütçe 700-800 bin doları bulmuştur' diyor.

72 BAYİ SIRADA BEKLİYOR
Geçen yıl mağazalaşmaya başladıklarını ve şu ana kadar Türkiye'de 15, Kazakistan ve Azerbaycan dahil toplam 19 mağazaya ulaştıklarını anlatan Selami Özel, krize rağmen hem yurtiçi, hem yurtdışından yoğun bayilik talebi geldiğini belirtiyor. Özel, Favori'nin mağazalaşma hedeflerini ise şöyle aktarıyor: '72 tane de sözleşme imzaladık. 10-15 tanesinin dekorasyonları sürüyor. Tahminim; 2010 sonunda 150 Favori mağazasını geçeceğiz. İlgi devam ediyor. Ayrıca 100'ün üzerinde başvuru var. Bu yoğun ilgide dizinin de etkisi var ama bizim zaten çok esaslı bir geçmişimiz var. Hedefimiz 2014'te 250-300 mağazaya ulaşmak.'

Meliha'nın takısından sipariş veriyorlar

FAVORİ Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özel'in Canım Ailem dizisinde en sevdiği karakter, evin büyük ablası Meliha. Bazı müşterilerin özellikle Meliha'nın taktığı kolyelerden sipariş verdiğini anlatan Özel, 'Dizinin hem güldüren, hem duygulandıran tarafı var. Hedef kitlemize çok uyuyor. Bizim de tanınırlığımızı artırdığını, pozitif olmasının firmamıza da katkı yaptığını düşünüyoruz. Yan yana durduğumuz dizinin olumlu algılanması bize de olumlu yansıyor' diyor.