BATMAN’dan Muş’a çobanlık yapmak için gelen Şen ailesinin tek çocuğu olan 2 yaşındaki Rojin, Çöğürlü Köyü kenarındaki çadırlarında uyuduğu sırada kaçırılarak öldürüldü. Küçük kızın cesedi çadırdan 2 kilometre uzakta bulundu.

Batman’dan 3 ay önce Muş’un Çöğürlü Köyüne çobanlık yapmak için gelen, 3 yıılık evli olan 20 yaşındaki Leyla ve 24 yaşındaki Erkan Şen çifti köyün kenarına çadır kurarak yaşamaya başladı. Şen çifti, 15 Ağustos sabahı uyandıklarında kızları Rojin’in çadırda olmadığını fark etti.

Çerede kızlarını arayan Şen çifti güvenlik güçlerine haber verdi. Yapılan aramalarda sonucu 16 Ağustos günü Rojin’in cansız bedeni çadırdan yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta ağaçlık alanda bulundu.

Kimseyle aralarında husumet bulunmadığını söyleyen Erkan Şen "Kızımı ararken bir mont bulduk. Montun içinde kızımın saçları vardı. 2 yaşındaki çocuktan kim ne isteyebilir? Neden masum bir bebeğin canına kıydılar?" diye gözyaşı döktü.

Rojin’in cenazesi yapılan otopsinin ardından Çöğürlü köyünde toprağa verildi. Kızının mezarı başında Kürtçe ağıtlar yakan anne Leyla Şen, sinir krizi geçirdi. Bu arada Rojin’in otopsisinde herhangi bir tecavüz bulgusuna rastlanmadı.

Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.