Bursa'da 4 yıl önce internet üzerinden "Annemi nasıl öldürebilirim?" diye anket düzenleyip, annesi Asiye Fandoğlu'nu (46) boğarak öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırarak, koyduğu çöp poşetleriyle denize atmak isterken yakalanan Mümin Fandoğlu'na (21) bir dava da kardeşlerinden geldi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet suçundan tutuklu yargılanan sanık, 'annesini öldürmek' suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sabah gazetesinin haberine göre Fandoğlu'nun iki kız kardeşi, annelerinin katili olan Fandoğlu'nun mirastan men edilmesi için avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

 

Davacı kız kardeşler, öldürülmeden önce özel bir hazır giyim firmasında çalışan annelerine ödenmesi gereken tazminatta payı bulanan erkek kardeşlerinin mirastan mahrum edilmesini istedi.

Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 4 yıl süren yargılamanın ardından Fandoğlu'nun mirastan men edilmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, tazminatta sanığın payı olan paranın, 4 yıllık yasal faiziyle davacı kız kardeşlere ödenmesine hükmetti. 

10 PARÇAYA AYIRMIŞTI 
2008 yılı Mayıs ayında merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde yaşanan olayda, o zaman 17 yaşındaki Mümin Fandoglu annesi Asiye Fandoğlu'nu önce ekmek bıçağıyla karnından yaralamıştı.

Kanlar içinde yerde yatan annesinin boğarak öldüren Fandoğlu daha sonra cesedini satırla 10 parçaya ayırıp çöp torbalarına koymuştu. Anne katili, daha sonra sürekli gittiği internet kafeye uğramıştı.

Burada arkadaşlarından ceset için yardım isteyen Fandoğlu polise ihbar edilmişti. Olay yerine giden polis Asiye Fandoğlu'nun çöp poşetlerine konulan cesediyle karşılaşmıştı.

Annesinin yüzük parmağını keserek yüzüğünü de aldığı anlaşılan Fandoğlu'nun, cinayetten bir süre önce Facebook'ta 'Annemi Nasıl Öldürebilirim?' sorusu altında (a) bıçakla, (b) boğarak, (c) tabancayla, (d) zehirleyerek şıklarıyla anket düzenlediği belirlenmişti. 

'KATİL MİRASÇI OLAMAZ'
İstanbul Barosu avukatlarından Efkan Bolaç, kararın Türk Medeni Kanunu'nun 578. Maddesi'ne uygun olarak alındığını, yasaya göre miras bırakanı öldüren ve öldürmeye teşebbüs edenlerin mirasçı olamayacaklarını belirtti.

Miras bırakanı aldatan ve korkutanların da hak talep edemeyeceklerini ifade eden Bolaç, mirastan yoksunluğun ancak miras bırakanın affıyla ortadan kalkabileceğini, fakat bu davada mirastan sadece iki kız kardeşin yararlanabileceğini sözlerine ekledi.