Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonrasında, cesedin bulunduğu yer gözönüne alınarak, minik kızın bedeninin ancak fırlatılarak atılması halinde binadan bu kadar uzağa düşebileceği belirtildi.

Portakallık Mahallesi Kubilay Sokak üzerindeki Kurtuluş Apartmanı'nda 27 Haziran 2009 günü meydana gelen olayda, 1.5 yaşındaki Şeyma Özalp, 5'inci kattaki evlerinin penceresinden düştü ve beton zemine çarparak can verdi. Görgü tanıkları, anne Derya Özalp'in bebeği pencereden attığını ileri sürünce 38 yaşındaki Derya Özalp tutuklandı. Ancak Özalp suçlamaları kabul etmedi ve kızının kendi başına pencerenin yanındaki sandalyeye çıkmış olabileceğini, buradan da pencereye ulaşarak düştüğünü ileri sürdü.

RAPORA GÖRE PENCEREDEN FIRLATMIŞ
Rize Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde yaptıkları inceleme raporunu savcılığa ulaştırdı. Raporda küçük kızın düştüğü yerin pencere ile arasındaki mesafenin gözönüne alındığında olayın ancak bedenin savrulması ile oluşabileceği görüşüne yer verildi. Küçük kızın sandalyeye, oradan da cama çıkarak düşmesi durumunda cesedin daha geride olması gerektiği, ancak tam aksine küçük kızın cansız bedeninin daha ileride olduğu raporda yer aldı. Görgü tanıklarının ifadelerini doğrulayan raporun, anne Derya Özalp'in küçük kızını camdan savurarak aşağıya attığı yönündeki kanaati güçlendirdiği belirtildi.