Söke OSB yeniden yapılanma kararı almasından sonra olumlu adınlar atılmaya başlandı. İl Özel İdarenin Söke OSB"ye katkıda bulunacak olması memnuniyetle karşılandı.
Son dönemde Söke OSB"de hisse dağılımlarının yeniden düzenlenmesi konusu gündeme alınırken, daha önce yapılan görüşmelerde yüzde 60 pay sahibi olan Aydın Sanayi Odası (AYSO)"nun yeniden yapılanma içinde yer almak istemediğini açıklaması Söke OSB"de yükün Söke Belediyesi ve Söke Ticaret Odası"na kalacağını gösteriyordu. Gelişmeler üzerine Söke OSB Yönetim Kurulu İl Özel İdare"den gelecek yanıtı beklerken; İl Özel İdare"den olumlu yanıt geldi. Aydın İl Genel Meclisi yaptığı toplantıda Söke OSB"ye katkıda bulunmayı oy birliği ile kabul etti.
Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candal; “Söke OSB"de; AYSO yüzde 60, İl Özel İdaresi yüzde 13, Söke Ticaret Odası yüzde14, Söke Belediyesi yüzde 13 hisseye sahipti. Söke OSB"de bu güne kadar yer talebinde bulunan katılımcı firmalardan aldığımız avanslarla ve kendi öz kaynaklarımızla oluşturduğumuz 1 milyon 728 bin 835 TL"lik kaynakla 443 bin 240 metrekaresi şahıslardan 18 bin 841 metrekaresi hazineden olmak üzere toplam 462 bin 081 metrekare yeri kamulaştırmıştık. OSB"ye giden yolun yapılması ve OSB 1. Etabının yapılması için mütevelli heyet olarak hisse sahiplerinden toplamda 1 milyon 200 bin TL"lik katkıda bulunmalarını talep etmiştik. Bu talebimiz sonucunda İl Özel idaresi, Söke Belediyesi ve Söke Ticaret odası katkıda bulunabileceklerini AYSO ise bulunamayacağını bize iletti. Bu durum neticesinde Söke OSB yeni hisse dağılımının İl özel İdaresi yüzde 13"den yüzde 40"a, Söke Belediyesi yüzde 13"den yüzde 40"a, Söke Ticaret Odası yüzde 14"den yüzde 20"ye çıkartılması öngörülmektedir” dedi.
İl Özel İdaresi"nden hisse payı arttırılması konusunda olumlu yanıt aldıklarını belirten Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candal; “Söke Organize Sanayi Bölgesi mütevelli heyetinin İl Özel İdaresi"nden talep ettiği katkı bedellerine dair talebinin karşılanması hususunun 10 Temmuz günkü oturumda oy birliğiyle kabul edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Buna göre 1 milyon 200 bin TL"lik katkının %40"ı olan 480 bin TL"lik bir kaynak Söke OSB"ye aktarılacak” diye konuştu.
İl Özel İdare"den gelecek olan katkıyı değerlendiren Söke Belediye Başkanı ve Söke OSB Müteşebbis Heyeti Üyesi Necdet Özekmekçi; İl Özel İdarenin katkısı ile Söke OSB"nin önemli mesafe kaydedeceğini söyledi. Daha önceki açıklamalarında Söke OSB"nin Söke için öncelikli yatırımlar içinde yer aldığını ve Söke Belediyesi olarak gerekli tüm katkıyı sağlamaya hazır olduklarını her fırsatta belirttiklerini söyleyen Başkan Özekmekçi; “İl Özel İdare"nin katkısı Söke OSB"nin yeniden yapılanma süreci için önemliydi. İl Genel Meclisi"nin hisse payını arttırma ve katkıda bulunma konusunda oy birliği ile aldığı kararı büyük bir memnuniyetle karşıladık. Bu kararın Söke OSB"nin hayata geçmesinde büyük mesafe aldıracağına inanıyorum. Konuyu İl Genel Meclisi"ne sağlıklı şekilde götürerek oy birliği ile kabul edilmesini sağlayan tüm İl Genel Meclis Üyelerimize de teşekkür ederim” şeklinde konuştu.