Cumhuriyet Savcısı Çetin Yağlı'nın hazırladığı iddianamede, sanık M.Ö. hakkında önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ''Psikiyatrik bozukluk'' tanısı, daha sonra sevk edildiği Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden alınan Sağlık Kurulu raporunda da ''Psikotik bozukluk'' teşhisi konulduğunu belirtti.
 
İddianamede, ''Şüphelenin 'çocukların şeytan, öldür' şeklindeki işitsel halüsinasyonlara uyma, büyü yapıldığı ve şeytanlar tarafından yönetildiğini düşünme gibi paranoid sancılar, depresif duygulanmalar şeklinde tezahür eden ''psikotik bozukluk'' sonucu, canavarca hisle 2 çocuğunu öldürdüğü'' ifade edildi.
 
Sağlık Kurulu Raporu ve delillerin takdiri ve tartışılması mahkemeye ait olmak üzere, eylemine uyan maddeler uyarınca yargılanmasının yapılarak sanığa ''kasten öldürmek'' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istenen iddianamede, ''Şayet yargılama aşamasında şüphelinin TCK'nın 32. maddesi kapsamında akıl hastası olduğu sonuç ve kanaatine varılırsa, TCK'nın 57. maddesi uyarınca, akıl hastası olduğunun kesinleşmesi durumunda, mahkum edilemeyeceğinden, koruma ve tedavi amaçlı olarak güvenlik tedbirine karar verilmesi gerektiği'' belirtildi.
 
Yargılanmasına önümüzdeki günlerde İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak olan anne M.Ö'nün İzmir'in Buca ilçesinde 22 Kasımda 6 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğunu bıçaklayıp balkondan atarak öldürdüğü iddia edilmişti.