Kaza dün gece İzmir Manisa yolunda meydana geldi. Arkadaşının kullandığı 34 HHL 16 plakalı motosiklet ile İzmir'den Manisa'ya giden Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Ece Yüzbaşı (20), motosikletten düşerek hayatını kaybetti.

Yüzbaşı'nın cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Genç kızın ölüm haberi Karşıyaka ilçesinde oturan birlikte yaşadığı dedesi ve babaannesi ile diğer yakınlarını yasa boğdu. Yakınları, Ece'nin babası Hakan Yüzbaşı ile annesi Hacer Yüzbaşı'nın 1993 yılında trafik kazasında öldüğünü söyledi.

O tarihte Kayseri'de görev yapan Hakan Yüzbaşı'nın, eşiyle birlikte Ankara'ya giderken yolda trafik kazası geçirmesi sonucu yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi. Henüz 1,5 yaşındayken anne ve babasını kaybeden Ece Yüzbaşı'nın, dedesi Avşan Yüzbaşı ve babaannesi Engin Yüzbaşı'nın yanında büyüdüğü belirtildi. Genç kızın yarın Menemen'de, anne ve babasının bulunduğu mezarlığa defnedileceği öğrenildi.

Kaza sonrası Bornova İlçe Jandarma Karakolu ekiplerince gözaltına alınan motosikleti kullanan Serkan K.'nın ise ifadesinde, seyir halindeyken motosiklete ani gaz verdiğini, bu sırada arkasında bulunan arkadaşının düştüğünü söylediği öğrenildi. Serkan K., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.