Aydın'daki anma programı sabah saatlerinde Tellidede Şehitliği'nin ziyaret edilmesiyle başladı. Törenlere Aydın Valisi Mustafa Malay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tire, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma derneği Başkanı Sevil Esin, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri ve yakınlarıyla öğrenciler katıldı.
Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde saygı atışının yapılmasından sonra, Vali Mustafa Malay şehitlik defterini imzaladı. Programın ilk bölümünde protokol üyeleri, Tellidede Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti. Şehit mezarları önüne çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Tören alayı tarafından saygı atışlarının yapıldığı törenlerde Vali Malay, Şehitlik Defteri'ni imzaladı. Vali Malay deftere, “Bugün; Türk milletinin kahramanlığının ve azminin bir simgesi olan, üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız, kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bulunmanın bir kez daha onurunu yaşıyoruz. İçte ve Dışta ülkemizin gelişmesini istemeyen hainler dün olduğu gibi bugünde gerçek yüzlerini, nefret ve kin tohumlarını ekerek göstermektedirler. Fakat bilmelidirler ki şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu vatanın bir karış toprağına bile zeval vermeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarak, önlerinde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde yazdı.
Şehitliğin ziyaret edilmesi ve İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından duaların okumasının ardından buradaki törenler sona erdi.
Daha sonra il merkezindeki törenlere Atatürk Meydanı'nda bulunan Kurtuluş Savaşı Şehitler Abidesi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Kemer Mezarlığı'ndaki şehitliğin ziyaret edilmesinin ardından etkinliklere Aydın Belediyesi Şükran Güngör Sahnesi'nde düzenlenen anma törenleriyle devam edildi.
Burada bir konuşma yapan Vali Mustafa Malay, vatanın ve milletin biriliği ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını seve seve feda eden şehitlerin anıldıkları sürece hep yaşayacaklarını belirtti. Malay, “Bizden sonraki nesillerinde şehitleri unutmamsı sağlamak için milli duygularımızı onlara aktarmalı ve geçmişlerini öğrenmelerini sağlamalıyız. Bu milletin namusunu ve şerefini çepe çevre saran düşmanlara çiğnetmemek uğruna, vatanın her karış toprağını aziz kanlarıyla sulayarak, mertebelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizin ruhunu her zaman yaşatmalıyız. Bizler şehitlerimizden aldığımız güçle, bize emanet edilen kutsal emanetlere sahip çıkıyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyarak, onu yücelteceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından törende öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve kompozisyonlar okundu. Çanakkale Deniz Savaşı'nın canlandırıldığı programda zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Ayrıca törenler sırasında Vali Mustafa Malay'a Aydın Sivil Toplum Örgütü Platformu üyeleri tarafından şehitler albümü ve vatandaşlar tarafından imzalanan şehitler defteri hediye edildi.