Tasarımcı Ressam Kenan Pençe"nin dijital art çalışmalarından oluşan “Çanakkale Savaşı"na Ağıt” sergisi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi"nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Kurt ve Ressam Kenan Pençe ile birlikte yaptı.

Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümü anısına ithafen, unutulmayacak destanın görsel tarihi, tasarımcı ressam Kenan Pençe tarafından resmedildi. Sanatçının dijital art yöntemiyle illüstrasyon, video, ses, resim, çizgi ve fotoğraflarla görsel bir yoğunluk içinde ele aldığı çalışmalarının yer aldığı serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Kurt ve Ressam Kenan Pençe ile birlikte yaptı.

DİJİTAL ÇALIŞMALAR YAYGINLAŞTIRILMALI

Küçükçekmece Belediyesi"ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ressam Kenan Pençe, Çanakkale Zaferi"nin önemine dikkat çekerek “Bu çalışmalara 3-4 yıl önce başladım. El çizimiyle başlayıp dijital ortamda çalışmalarımı geliştirdim. Tamamen kendi fikrimle ortaya çıkan bu eserlerin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi"nde sergilediğim için çok mutluyum” dedi. Çanakkale Zaferi"nin tüm dünya için bir kırılma noktası olduğunu dile getiren Pençe, bu tarz görsel çalışmalara yurt dışında çok önem verildiğini dile getirerek,”Türkiye"de bu çalışmalara ender rastlıyoruz. Umarım bundan sonra Türkiye"de de kurguya dayalı ve geleceğe dönük görsel hayal dünyamızı geliştiren çalışmalar yapılır” diye konuştu.

Serginin açılışını yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Levent Uslu ise ; “Çanakkale"deki eşsiz mücadeleyi 96. yıldönümünde tuvale döken sanatçımıza ve gösterdikleri ilgiden dolayı sanatseverlerimize Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve şahsım adına teşekkür ederim. Şu an varsak, bu çalışmalar yapılıyorsa, bunu metrekareye 5 litre kanın döküldüğü zafere, atalarımıza dedelerimize borçluyuz. Yüreğimiz hep onlarla birlikte atacaktır.”dedi. Uslu, Küçükçekmece Belediyesi"nin bu yıl da 10 bin vatandaşı Çanakkale"ye götüreceğini sözlerine ekledi.

Açılışın ardından Ressam Kenan Pençe katılımcılara sergiyi gezdirdi. Tarihin en kanlı ve acımasız savaşlarından biri olan Çanakkale savaşından karelerin yer aldığı sergi 18 Nisan 2011 tarihine kadar sanatseverleri bekliyor.