Söke'de, ilköğretim okulu öğrencilerinin çamur deryasında maç yaptıkları yönünde çıkan haberler ses getirdi. Aydın ASKF Başkanı Baki Aslantaş, Söke Şehir Stadında inceleme yaparken 10 Şubattan itibaren maçların sentetik çim sahada oynanacağını söyledi.
Önceki gün ilköğretim okulu öğrencileri, yağış ve hafta sonunda oynanan amatör maçlar nedeniyle bozulan Söke Şehir Stadında maç yapmış ve öğrencilerin çilesi gündeme gelmişti. Konuyla ilgili olarak yetkililer harekete geçti. Söke Şehir Stadına gelerek incelemelerde bulunan Aydın Amatör Futbol Federasyonu (ASKF) Başkanı Baki Aslantaş, suni çim sahayı yapan müteahhit firmanın çalışmalarını hızlandırması için görüşme yapıldığını, 10 Şubat tarihinden itibaren suni çim sahada maçların oynanabilir hale
geleceğini söyledi.
İlköğretim okulu öğrencilerinin çamurlu sahada maç yapmalarının hafta sonu oynanan amatör küme maçları ve ardından yağmurdan kaynaklandığını ifade eden Aydın ASKF Başkanı Baki Aslantaş; maçların iptal yetkisinin hakemlerde olduğunu söyledi.
Ağır veya elverişsiz zeminde karşılaşmaların oynanıp oynanamayacağının hakemlerin takdirinde olduğunu söyleyen Baki Aslantaş; şöyle konuştu: "Soruna asla duyarsız değiliz. Aydın Gençlik Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker'in Söke'de yeni suni çim sahasının bir an önce hizmete girmesi için sarf ettiği çabaları biliyoruz. Saha güvenlik tellerinin yapımına bu gün başlanılacağını öğrendik. Biz de Aydın ASKF olarak 10 Şubat'tan itibaren amatör küme maçlarını yeni suni çim sahada oynatacağız."