Yağışla birlikte hafta sonunda oynanan amatör lig maçları sonrasında tarlaya dönen sahada futbol oynayan çocuklar perişan oldu. Söke Şehir Stadı yağışla birlikte çamur deryasına döndü. Futbol oynamaya elverişsiz sahada 11-12 yaş ilköğretim okulu öğrencileri maç yapmak zorunda bırakıldı. Futbol topunun hareket edemediği sahada çocuklar sakatlanma riski
ile karşı karşıya kaldı. Futbol mücadelesinden çok çamur ve yağmurla mücadele etmek zorunda bırakılan öğrencilerin maç sonunda ağladıkları görüldü. Öğrenci velileri ve okul yöneticilerinin tepkilerine rağmen hakemler maçı oynatmakta ısrar edince ortaya hoş olmayan görüntüler çıktı. Öğrenci velilerinin itirazına rağmen hakem Ali Tetik zeminin futbola uygun olduğunu iddia etti.
Okul yönetici ve öğretmenlerinin eleştirileri sonrasında Söke Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turan Günen, sahanın durumunu İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne rapor ettiğini buna rağmen maçların bu sahada oynanacağının kendisine iletildiğini söyledi. Velilerin ve okul yöneticilerinin tepkisi üzerine sonraki günlerde oynanacak maçların zemini sentetik halı olan Germencik Stadyumuna alındığı öğrenildi.