Çamlıdere Köyü Muhtarı Muhammed Dolaşır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sondaj sonucunda elverişli sulama suyuna kavuştuklarını, Aydın Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projenin bittiğini belirtti.
Dolaşır, şunları kaydetti:
''40 metreden dalgıç pompa ile 120 tonluk havuza alınan su, Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan faydalanamayan yaklaşık 70 hektar arazi sulanacak. Sulama suyunu kullanmak amacıyla 6 bin 114 metre boru döşendi. Önümüzdeki sulama sezonunda sulama kapsamında olan tarım arazilerini sulayacağız. Projenin gerçekleşmesinde Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Kaya'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.''
Damlama sulamaya önem verdiklerini ifade eden Dolaşır, ''Salma su dışında uygulanabilecek sulama tekniklerini hayata geçirmeliyiz. Sulama yapılacak arazi sahiplerinin bu durumu göz önünde tutarak sistemlerini kurmalılar, daha az su kullanarak daha faydalı sulama yapmak, bize ve çiftçimizin menfaatine olacaktır'' dedi.
Güneş enerjisinden elde edilen elektrikle sulamanın çok ekonomik olduğunu da bildiren Dolaşır, tarımsal sulamada kullanılan kuyular için elektrik enerjisinin maliyet yüksekliğinin karşısında alternatif enerji olan Güneş Enerjisi ile sistemin çalışacağını, çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.