Edinilen bilgiye göre, dün gece şiddetli yağmur sırasında Güllübahçe belde camisine yıldırım düştü. Yatsı namazı sonrası minaredeki paratönere düşen yıldırım nedeniyle başta anfi ses düzeni olmak üzere tüm elektrikli cihazlar zarar görürken, çıkan yangın büyük bölümü ahşap olan camide bir anda büyüdü. Yangın söndürme tüpleriyle müdahalede bulunan vatandaşlar, Güllübahçe ve Söke Belediye itfaiyelerini de arayarak yardım istedi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Beldeye gelen Söke İlçe Müftüsü Mehmet Kaya, kısmen yanan camide inceleme yaparak, belde sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Güllübahçe Camii imamı Zeki Güngördü, yıldırımın cemaatin çıkmasından sonra düşmesinin teselli kaynağı olduğunu belirterek, "Yıldırım düşmesinin ardından yangın ihbarıyla camiyi açtığımızda içeride alev topuyla karşılaştık. Zamanında yapılan müdahalelerle camimiz tamamen yanmaktan kurtarıldı" dedi.

Güllübahçe Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fethi Oktar ise, yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 20 bin YTL maddi zarar olduğunu belirtti. Oktar, "İbadetimizi yerine getirmek için çözüm arayarak, camimizi Kurban Bayramı'na kadar yeniden açmak istiyoruz" diye konuştu.