Antalya'da Abdurrahman Gazi Camisi ile yan yana olması nedeniyle uzun süredir tartışma konusu olan Kuzeyyaka Mahallesi'ndeki genelev, Antalya Valiliğinin aldığı ''Başka bir yere nakledilmeli'' kararının ardından Kepez Belediyesinin verdiği 15 günlük süre içerisinde başka bir yere nakledilmeyince zabıta ekipleri tarafından kapatıldı.

Antalya'nın Kepez ilçesi, Kuzeyyaka Mahallesi, Kızılırmak Caddesi'ndeki genelev, Antalya Valiliği, Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonu Başkanlığının 20 Temmuz tarihinde verdiği ''Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü'nün 47. ve 48. maddeleri gereğince her ne kadar açıldığı dönemde şartlar uygun ise de zaman içerisinde açılma ve işletilme şartlarını kaybettiği, faaliyet gösterecek olması halinde başka bir yere nakledilmesi gerekiyor'' şeklindeki kararın ardından Kepez Belediyesi, genelevin 15 gün içerisinde boşaltılmasını istedi.

Bu süre içerisinde boşaltılmayan genelev, sabah saatlerinde gelen zabıta ekiplerince mühürlendi.

Bu sırada genelev önüne gelen ve ismini açıklamak istemeyen bir kadın çalışan, mühürleme işlemine tepki göstererek, Kuzeyyaka Mahallesi'ndeki vatandaşların, kendilerinin borçlarını ödemesi gerektiğini söyledi. Kredi çekerek ev aldığını ve şu anda mağdur duruma düştüğünü belirten kadın, ''Çoluğumuza çocuğumuza buranın boşaltılmasını sağlayan muhtar bakmalı'' dedi.

Yüzünü elbisesi ile kapatarak gazetecilere konuşan kadın, muhtar hakkında tazminat davası açacağını belirterek, genelevde çalışan 20 kadının da borçları olduğunu iddia etti.

Kuzeyyaka Mahallesi Muhtarı Binali Güney ise, genelevin mahallerinde olması nedeniyle yıllardır büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Kuzeyyaka Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların adresini vermekten utandığını kaydeden Güney, ''Genelevin yanında bir cami yapıldı. Cami ile iş yeri arasında 3 metre mesafe var. Mahalleli ve camiye giden vatandaşlar bu nedenle çok huzursuz. Genelev nedeniyle insanlar burada evlerini kiraya verip satamıyorlar. Doğru bir karar verilmiştir ve taşınması da uygundur'' dedi.