Antalya Genelevi yanında yapılması nedeniyle sık sık kamuoyu gündemine gelen ve ibadete açılalı henüz 5 ay olmayan Hz. Hamza Camii'nde ikinci imam da işi bıraktı. Geçen ağustos ayında tam bitmeden ibadete açılan camide 45 gün görev yapan imamın ardından, camiyi yapan dernek tarafından getirilen ikinci imam da 3 ay sonra ayrılma kararı aldı. Cemaat, imamların caminin genelev yanında olması nedeniyle ayrıldığını söylerken, Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Tanrıöver ise imamların ayrılmasının genelevle ilgisinin olmadığı görüşünü savundu.

Merkez Kepez İlçesi'nin Kuzeyyaka Mahallesi'nde 40 yıldır faaliyet gösteren genelevin yanına yaptırılan ve geçen Ağustos ayında ibadete açılan 3 katlı Hz. Hamza Camii'nde imam sorunu aşılmaya çalışılıyor. Açılışın ardından, Hz. Hamza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından camide görevlendirilen imam, 45 gün görev yaptıktan sonra özel nedenler öne sürerek görevinden ayrıldı. Bunun üzerine dernek yöneticileri, emekli imam Halil Yıldız ile anlaşarak, camide ibadetin devam etmesini sağladı. Camide görev yapmaya başlayan emekli imam Yıldız da 3 aylık görev süresinin sonunda özel nedenler ileri sürerek dernek yönetimine imamlık görevinden ayrılacağını bildirdi. Yaşanan bu gelişme üzerine dernek yönetimi yeni din adamı arayışına girerken, imam değişikliklerinden rahatsız olan cemaat ise, imamların cami genelev yakınında bulunduğu için görevden ayrıldığını öne sürdü.

Mahalle sakini Ahmet Kayacan, cemaat gibi camide göreve başlayan din görevlilerinin de bölgedeki genelevden rahatsız olduğunu ileri sürdü. Mahalle sakini Kayacan, “Burada göreve başlayan imam 1- 2 ay sonra görevinden ayrılmak istiyor. Dernek yönetimi bu durumun genelevle alakası olmadığını söylese de biz imamların yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Biz namaz kılarken genelevden nasıl rahatsız oluyorsak, onlar da imamlık yaptıkları caminin kıblesinde genelev olmasından rahatsızlık duyuyorlar” dedi.

“AYRILMALARIN GENELEVLE ALAKASI YOK”

İmam değişikliklerinin genelevle alakası olmadığını savunan Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Tanrıöver, “Camimizin bazı bölümlerinde inşaat tamamlanmadığı için müftülük kadrolu imam atayamıyor. Bu yüzden imamlık yapacak kişileri biz buluyoruz. İlk göreve başlayan imamın görevinden ayrıldığı doğru. Ama bu ayrılışın genelevle alakası yok. Zaten kendisi ayrılır ayrılmaz yeni bir imam bulduk. Ama o da ailevi nedenlerini öne sürerek görevinden ayrılacağını söyledi” dedi.

Amaçlarının camideki ibadeti devam ettirmek olduğunu belirten Hasan Hüseyin Tanrıöver, “Ama burayı ibadete açmakla iyi mi yaptık kötü mü yaptık bilemiyorum. Gerekirse camiyi ibadete kapatırız. Zaten maddi olarak da zor bir süreçten geçiyoruz. Ben de derneğin başkanlık görevinden ayrılacağım. Cami tamamlanınca müftülük kadrolu imam atamasını yaparsa biz de bu süreci atlatmış oluruz. Cemaati sağduyuya davet ediyoruz” diye konuştu.

MÜFTÜ: İNŞAAT BİTMEDİĞİ İÇİN İMAM GÖREVLENDİRMEDİK

Kepez Müftüsü Kemal Uçkum ise “Cami inşaatı bitmediği için imam görevlendiremiyoruz. Şu an görevli imamın son durumu nedir bilemiyorum. Biz sadece denetimlerini yapıyoruz” dedi.

Genelevin bitişiğine yapılan cami nedeniyle cemaatle genelev işletmecileri birçok kez karşı karşıya gelmiş, genelevin çevresi 2 metre yüksekliğindeki paravanlarla kapatılmıştı./milliyet