Dünya İslami Misyonu’nun önceki gün düzenlediği dua ve anma törenine, Norveç Veliaht Prensi Haakon, Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store, Çocuk ve Aileden Sorumlu Bakan Audun Lysbakken, Oslo Belediye Başkanı Fabian Stang, Papaz Ole Kristian Kvarme ve Sağ Parti Sözcüsü Fabian Stang katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türklerin de katıldığı törende cemaatle ölenleri anan Veliaht Prens Haakon, olayın ilk günü Müslümanlardan şüphelenilmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. 
 
Müslümanlar suçlanamaz
 
Oslo Belediye Başkanı Fabian Stang ise “Ben, saldırıyı düzenleyen Anders Behring Breivik gibi sarışınım. Onu andırıyorum ama siz beni terörist olarak damgalamadınız. Size şunu temin ederim ki; Müslümanların karışacağı muhtemel olaylarda ben de tüm Müslümanların zan altında bırakılmasına müsaade etmeyeceğim” dedi. 
 
Dışişleri Bakanı Store, “Kendi mabedimde değilim ama kendimi evimde hissediyorum. Bugün hangi milliyetten, coğrafyadan, din ve inançtan olursa olsun insanlar, olaylara bir cevap aramak için değil, daha güçlü olmak için bir araya geldiler. Norveç olarak nefrete, bir araya gelerek sevgi ile karşılık verdik. Bir kişi bu kadar nefret ortaya çıkarabiliyorsa hep birlikte ne kadar büyük bir sevgi gösterebileceğimizi hayal edin” diye konuştu. Katliamın tüm Norveçlileri yakınlaştırdığını söyleyen Pakistanlı imam Nacip ur Rahman Naz ise “Herkes anladı ki, terör ve benzeri olaylar, herhangi bir dinle bağlantı kurulamaz. Bu trajik olayda 76 kişi yaşamını yitirdi. Hepsi de geleceğe güvenle bakan gençlerdi. Bundan böyle daha da güçlü olmamız gerekiyor” dedi.
 
hürriyet