Avcılar'da bir camiden ayakkabı çalmak için şekilden şekile giren hırsızın trajikomik çabası güvenlik kamerasına yansıdı. Namaz kılma numarası yapan ve her fırsatta kıldığı namazı Bozan şahsın, ceketinin içine ayakkabı koyarak uzaklaşması an be an görüntülendi.

Olay, geçtiğimiz Pazar günü Avcılar'daki bir camide ikindi namazı sırasında gerçekleşti. 2 şahıs hırsızlık amacıyla cami cemaatiyle birlikte içeri girdi. Ayakkabılarını çıkaran hırsızlardan biri, sakin bir köşede namaza durdu. Kimsenin kendisine bakmadığına kanaat getiren şahıs, kıyama durduğu sırada aniden namazı bozup ayakkabılığın yanına gitti ve ayakkabıları kontrol etti. Camiye başkalarının geldiğini fark eden hırsız, bu hareketi birkaç kez tekrarladı. Etrafında kimsenin bulunmadığını anlayan şahıs, ceketinin kol kısmına ayakkabıları koyarak uzaklaştı.

AYAKKABILIĞA DOĞRU UZUN UZUN SELAM VERDİ

Diğer hırsız da aynı numarayı uyguladı. Terliklerle camiye girdiği görülen şüphelinin 4 rekatlık sünnet namazını 5 rekat olarak kılması dikkatlerden kaçmadı. Namazın sonlarına doğru secdeye varan zanlının selam verdiği sırada ayakkabılığa doğru uzun bir süre bakması ilginç görüntüler oluşturdu. Aynı taktiği uygulayan şüpheli, yine ceketinin içine koyduğu ayakkabılarla hızla olay yerinden ayrıldı.

MÜEZZİNDEN CEMAATE UYARI: YENİ AYAKKABIYLA GELMEYİN

2 şahsın ayakkabı çalmak için camiye girdiğini belirten müezzin Osman Timzan, şüphelilerin namaz kılma numarası yaptığını ve 5 ayakkabı çiftini ceketin içine koyarak uzaklaştıklarını söyledi. Cemaati camiye girerken dikkatli davranmaya davet eden Timzan, namaz kılmaya gelenlerin yeni ayakkabı yerine eskilerle gelmesi gerektiğini kaydetti. Görüntüleri inceleyen polislerin olayla ilgili soruşturması sürüyor.