Galatasaray'ın eski futbolcusu Ergün Penbe, UEFA Kupası'nı kaldıran futbolculara yapılan vefasızlığın camiaya mal edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bizler bir yerlere geldiysek, o camialar sayesinde geldik" dedi. Penbe, Konyaspor'dan antrenörlük için teklif aldığını, kongre sonucunda çıkacak kararlar doğrultusunda hareket edeceğini söyledi.

Eşi Gonca, oğlu 13 yaşındaki Berkay, 6 aylık ikizleri Ergün Ege ve Asya Nas ile birlikte baba ocağı Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'ne gelen Ergün Penbe, annesi Remziye ve babası İsmail Penbe ile hasret giderdi. Hisararkası sahilinde sandalla denize açılıp balık tutan ve mangal yapan Ergün Penbe, DHA'nın sorularını cevaplandırdı. Turkcell Süper Ligi'nde ilk kez antrenör olarak görev yaptığı Hacettepe'nin küme düşmesini, futbolcuların çok genç ve tercübesizliğine bağlayan Ergün Penbe, "Belki düşecek en son takımlardan bir tanesiydik. Fizik, kondisyon açısından takımımız gerçekten çok iyiydi. İş bitirme anlamında birkaç tecrübeli futbolcumuz olsaydı, çok rahat kümede kalabilirdik. Çok genç bir takımımız vardı, bunun da dez avantajlarını çok yaşadık. Çünkü, gol yediğimiz zaman çabuk oyundan kopuyorduk. Ama benim için iyi bir deneyim oldu. Çünkü futbolu yeni bırakmıştım. İlk deneyimi genç bir takımda yapmak benim için onur vericiydi. Benim eski kulübüm Gençlerbirliği'ydi. Onun bünyesindeki bir kulüptü Hacettepe. İlk profesyonel futbol hayatıma orada başlayıp, antrenörlük hayatıma bu kulüpte başlamak benim için değişik bir şey oldu. İnşallah bu bir basamak olur" dedi.

"KONYASPOR'DAN TEKLİF ALDIM"
Konyaspor'dan antrenörlük için teklifi aldığını belirten Penbe, "Konyaspor'la görüştüm. Önümüzdeki günlerde kongreleri var. Kongre sonucunda çıkacak kararlar doğrultusunda hareket edeceğim" diye konuştu.

Galatasaray'dan Rijakard'ın yardımcı antrenörlüğü için resmi bir teklif almadığını açıklayan Penbe, futbolculuğu döneminde de basamakları yavaş yavaş çıkıp, hedeflerine doğru ilerleyen bir kişiliği olduğunu, antrenörlük hayatında da aynı şekilde ilerleyeceğini söyledi. Penbe şöyle konuştu:

"Antrenörlükte de amaçlarım var. Bu nedir? Büyük takımlarda çalışmak. Öncelikle Galatasaray'da hizmet almak tabiki onur verici olur. Nasıl futbol oynarken hizmet verdiysem, teknik olarak hizmet etmek görevlerimden birisi olacak"

Penbe, Hacettepe'de görev yaptığı 7 ay içinde, futbolculuğa oranla teknik direktörlüğün daha zor olduğunu anladığını söyledi. Kimsenin annesinin karnından antrenör veya teknik direktör olarak doğmadığını ifade eden Penbe, şunları söyledi:

"Bir şeyleri yaşaya yaşaya, belirli bir tecrübeden geçtikten sonra bir yerlere geliniyor. Bende bunları yaşadıktan sonra inşallah bir yerlerde olmak istiyorum. İdealim ise önce büyük kulüplerde görev yapmak. Özellikle uzun süre hizmet ettiğim Galatasaray gibi bir camiaya hizmet olacaktır"

"RİJKAARD'IN BAŞARILI OLACAĞI KANAATİNDEYİM"
Rijkaard'ın çok yetenekli ve belli çizgileri olan bir teknik adam olduğunu vurgulayan Penbe, "Avrupa'nın son sıralamasına baktığınız zaman ilk 5-6 teknik direktörden birisi. Barcelona gibi bir takımı çalıştırdı. Futbolculuk kariyerini tartışmaya gerek yok. Belli çizgileri olan bir teknik direktör. Galatasaray'ın zaten kadro yapısına baktığınız zaman çok kaliteli bir kadrodan oluşuyor. Rijkaard'ın elinde çok iyi bir kadro var. Gerekli yerlere bir iki transfer eklendikten sonra çok iyi bir kadroyla çalışacak Rijkaard. İyi bir teknik direktör, kariyeri de var, geçmişi de var. Galatasaray'da başarılı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

"VEFASIZLIĞI CAMİALARA MAL ETMEMEK GEREKİR"
Galatasaray'da, 2000 yılında UEFA Kupası'nı kaldıran futbolculara yapılan vefasızlığa da değinen Penbe, bunu camialara mal etmemek gerektiğini savundu. "Bizler bir yerlere geldiysek, o camialar sayesinde geldik" diyen Ergün Penbe, şöyle devam etti:

"Camialara yüklenmemek gerekir diye düşünüyorum. Yavaş yavaş bu vefasızlığın da önüne geçildiğini düşünüyorum. Kulüp Başkanı Adnan Polat'ın, UEFA Kupası'nda hizmeti geçenlere plaket vermesi, belki stat bittiğinde emeği geçenlere, o jenerasyona toplu halde jübile yapılabilir. Onun için fazla erken konuşmamak gerekirdi. Tabii her şey sıcağı sıcağına yapılsa daha iyi olurdu. Birçok arkadaşımız küskün ayrıldı. Ama bunları camialara mal etmemek lazım. Bir takım şeyler ileride düzelecektir, ben buna inanıyorum. Biz bunu böyle düşünebiliyorsak, Galatasaraylı büyüklerimiz de düşünebilir."

Galatasaray Kulübü'nün bir kurum, bir işyeri olduğunu söyleyen Penbe, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bir işyerinde günü gelen herkes miadını doldurduktan sonra emekli oluyor. Biz de orada güzel şeyler yaşadık, güzler şeyler verdik. Uzun yıllar oraya hizmet ettik, herkesin bir dönemi var. Ben hep şunu söylüyorum; kurumlar kalıcı, bizler her zaman geçiciyiz. Bu zamana kadar o kulüpten kimler geldi kimler geçti. Bizde onlardan bir tanesiyiz. Biz en iyi şekilde hizmet etmeye, oraya layık olmaya çalıştık, bunda da başarılı olduğumuz inancındayım. Bu yüzden Galatasaray'ın gönlümüzde ayrı bir yeri var."