2009 ÖSS"de Aydın"ın kitlesel ve bireysel olarak Türkiye dereceleri elde etmesinin ardından bir araya gelen AYDERBİR üyeleri, Aydın"ın ÖSS 2009"daki başarısını değerlendirdi. Turistik Park tesislerinde düzenlenen toplantıya AYDERBİR Başkanı Ali Karimiş, AYDERBİR Yönetim Kurulu Üyeleri Saffet Güzel, Gökmen Karahüseyinoğlu, Mustafa Kavaklı, Yüksel Öztürk, Fevzi Kiremitçi ve Fatih Nacaroğlu katıldı.
Aydın genelinde faaliyet gösteren 60 dershanenin tamamının AYDERBİR üyesi olduğunu ifade eden Başkan Ali Karimiş, “2008 Haziran ayında kurulan derneğimizin kuruluşunun ilk yılında ÖSS"de elde ettiğimiz başarı, bizleri gururlandırmış ve AYDERBİR"in önemini ortaya koymuştur. Derneğimizin kurulmasında, o dönemde Aydın"da görevine yeni başlayan Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul beyin de önemli katkı ve destekleri olmuştu” dedi.
ÖSS-2009"da Aydın, 145 puanı aşan öğrenci sayısı ile Türkiye birincisi, Eşit Ağırlık"ta Türkiye birincisi, Sözel"de Türkiye ikincisi, Sayısal"da da Türkiye beşincisi olduğunu belirten Karimiş, “Önceki yıllarda Türkiye sıralamasında 10"lu rakamların üstünde yer alırken, bu yılki sınavda Aydın Ege"nin yıldızı olduğunu kanıtlamıştır. Aydın, eğitimde bir markadır. Bu başarı, öncelikli Milli Eğitim"in, sonra dershanelerimizindir. Çünkü, çocuklarımıza temel eğitimi onlar veriyor, biz sadece rötuş yapıyor, uyguladığımız testlerle onları sınava hazırlıyoruz. Bu başarıda bir nebze de emeğimiz varsa, bu bizim için büyük gurur vesilesidir. Tabi burada elde edilen başarıda çocuklarının eğitimine büyük önem veren velilerimizin de büyük payı vardır. Altıncı sınıftan itibaren, sosyal yaşamlarından da büyük fedakarlık göstererek sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin başarılarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inancımız tamdır” diye konuştu.
Aydın"ın bu yıl ÖSS"de önemli bir başarı elde ettiğini ancak önemli olanın zirveye çıkmak değil, orda kalmanın olduğunu savunan Karimiş, şöyle konuştu: “Aydın eski yıllarda olduğu gibi, yeniden zirveye çıkmıştır. Artık bundan böyle işimiz daha da zordur. Çünkü önemli olan, zirvede kalabilmektir. Dershanelerimiz arasında sağlanan bu birliktelik ve Milli Eğitim"imizin başarılı uygulamaları devam ettiği sürece, daha çok çalışarak zirvede kalabiliriz. Aydın"da eğitim kalitesini düşüren unsurların başında ruhsatsız kişilerce çeşitli ad altında verilen ÖSS hazırlık kursu vermesi yer alıyor. Bunlarla da mücadele edilmelidir. Biz bu konuda tespit ettiğimiz kişi ve işletmeler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda velilerimizin de duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu bir nevi, ehliyetsiz kişinin kullandığı araca çocuğunuzu bindirmeye benziyor. Oysa dershanelerimizdeki öğretmenlerin tümü, Milli Eğitim Bakanlığı"nın yetkilendirmesi ile görev yapabiliyor”

İLK 10"A GİREMEYEN REKLAM YAPAMAYACAK
AYDERBİR"in kurulması ile dershaneler arasındaki rekabetin daha çok öğrenci kapmaktan ziyade, daha yüksek başarı elde etme rekabetine dönüştüğünü iddia eden Karimiş, bunun da başarıyı getirdiğinin altını çizdi. Sadece ÖSS"de Türkiye derecesinde ilk 10"a giren öğrencisi bulunan dershanelerin reklam yapabileceğine de işaret eden Karimiş, ÖSS 2009"da Sayısal 1"de Final, Sözel 1"de Açı, Eşit Ağırlık 1, Sayısal 2 ve Eşit Ağırlık 2"de Körfez Dershanesi"nin öğrencilerinin yer aldığını açıkladı. Karimiş, sadece bu dershanelerin reklam yapabileceğini sözlerine ekledi.