AK Parti Yozgat 4. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Yozgat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , kongre sonrası Bozok Üniversitesi Kampus alanına Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ, tarafından yaptırılacak olan bin 500 kişilik cami inşaatı temel atma törenine katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada cami yaptıran hayırseverlerin de vergi indiriminden yararlanacağını belirtti.

Bozdağ, " Cami yaptıran yapılan her iş elbette ki çok önemli, çok hayırlı bir iştir. Yozgat deyince, Bozok Üniversitesi deyince ilk akla gelen Erdoğan Akdağ Beyefendi'dir. İşin doğrusu üniversitenin kurulduğu ilk günden bu yana her aşamasında emeği geçen, katkısı olan bir büyüğümüz üniversite kurulurken, tabi ki her ilde üniversitelerin alt yapılarında kriterler arasında yer alıyordu. Kaç fakültesi var, kaç tanesinin binası var ve kaç hocası var gibi kriterler. Tabi bu kriterlerin tamamlanması ve yerine getirilmesi son derece önemliydi. Bugün üniversitemizin alt yapısında pek çok kişinin emeği var ama en önemli hizmetlerden birisi Erdoğan Akdağ'dır. Ben şahsım ve Yozgatlılar adına üniversitemiz için Yozgat'ımız için kendilerine teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Üniversitesi kampus alanında açılacak olan kongre merkezi ve temeli atılan bin 500 kişilik cami inşaatının da açılışını yine hep birlikte yapacaklarını kaydeden Bozdağ, "Tabi kongre merkezimizi inşallah beraber açarız. Ben inanıyorum ki burayı da beraber açacağız. İnanıyorum ki Erdoğan Akdağ ağabeyimiz, büyüğümüz başka temel atacağımız yeni yerleri de Yozgat'a hediye edecektir. Çünkü yaptıkları yapacaklarının bir göstergesidir. Camiiler çok önemli, Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Allah Tövbe Suresi'nde 'Allah'ın mescitlerini Allah'a ve ahiret gününe inanan, zekatını veren, namazını kılan ve Allah'tan başkasından korkmayanlar iman ederler' buyuruyor. İşte hidayet üzere olduğuna inanalar da bunlardır. Esasında Cenab-ı Allah onlara bir ödülü koyuyor. Yeryüzünde Allah'ın evidir, mabedidir camiiler ve bugün burada böylesi güzel bir eserin başlangıcın yapıyoruz. Umarız bitiminde de, ibadete alınmasında da birlikte oluruz. Erdoğan Bey'e ben teşekkür ediyorum. En büyük ödülü kendisine Cenabı Allah nasip edecektir. Ama Yozgatlılar adına teşekkür de Yozgatlılar olarak bizim boynumuzun borcudur."diye konuştu.

Bozdağ, "Cami yapımlarını tamir, bakım ve onarımlarını yapan kişiler, bağışta bulunan veya diğer bir şekilde bunları yapanlar bunlarla ilgili vergi indirimlerinden veya vergiden bunu düşemiyorlardı. Ama okul yaptığı zaman hastane yaptığı zaman bunlarla ilgili vergi indirimlerinden istifade ediyorlardı. Şimdi hükümet olarak yeni bir adım daha atma karalı aldık. Bundan sonra süreçte mabet inşa eden ve onun tamirine, bakımına cebinden para harcayarak katkıda bulunan bütün hayırseverlerimiz bu yaptıkları harcamaları vergi matrahından ve vergi giderlerinden aşağı düşme imkanı getiriyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde yasa tasarısı TBMM 'ye sevk edilecektir. Bu da bizim attığımız önemli bir adımdır. İnşallah bundan sonraki süreçte de Türkiye'mizin ihtiyacı olan mabetlerimizin inşasında elbette ki gayrete ihtiyaç var. Çünkü bütün mabetlerin tamamı hayırsever insanlarımızın gayretleri ile yapılıyor." şeklinde konuştu.