Kastamonu Kuzeykent Mahallesi Kuzeykent Camii bahçesindeki "çadır cafe", hoşgörü ortamıyla dikkati çekiyor. Çoğu üniversiteli gençlerin ilgi gösterdiği cafede, zaman zaman canlı müzik yapılmasına rağmen, çevre rahatsız edilmediği için hiçbir sıkıntı yaşanmıyor.

Açıldığında cemaatten bazılarının tepki gösterdiği cafede şimdi, gençler ve cami cemaati birlikte oturuyor, çay içiyor,sohbet ediyor.

Kuzeykent Camii imamı Muharrem Naharoğlu, camiye gelen herkesin dikkatini bahçedeki cafenin çektiğini belirterek, "İlk başlarda bizim bakışımız da olumsuzdu. Zamanla cemaatimiz alıştı. Baktık ki, gençler de öyle alkol alıp taşkınlık yapmıyor. İşletmeciler camiye çok duyarlı, ezan okunurken müziği kesiyorlar. Karşılıklı saygı çerçevesinde geçiniyoruz." Cami cemaatinden Ahmet Bıyıklı da, cafenin kendileri için sorun olmadığını belirterek, gençleri sevdiklerini, cafeye gelen gençlerin çok saygılı olduğunu söyledi.

"Konuşarak sorunları aştık"
İşletme sahibi Seçkin Kozkıran ise, ilk başlarda cami cemaatinin olumsuz bakış açısı olduğunu, konuşarak sorunları aştıklarını anlattı.

Kesinlikle alkollü müşteri almadıklarını belirten Kozkıran, "içeride alkollü içecek de satmıyoruz.Ezandan önce cemaatin geldiğini görünce müzik sesini kısıyoruz.Ezan okunurken de canlı müzik yapmaya ara veriyoruz. Çok şükür cemaatimizde bizi sevdi.Namazın ardından gelerek,burada çay içen,gençlerle konuşan büyüklerimiz var"dedi.

Öğrenci Kader Demircioğlu (18) de cafenin cami bahçesinde olmasının kendilerini rahatsız etmediğini belirterek,aksine ortamı daha güvenli gördüklerini kaydetti.

 

habertürk