Yenipazar İlçesi'nin en kalabalık köylerinden biri olan Eğridere Köyü'nün ibadethane sıkıntısı sona eriyor. Köy halkı ve hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılacak olan cami ve çok amaçlı salonun temeli düzenlenen törenle atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde cami ve çok amaçlı salonun ilk harcı döküldü.
Törene Yenipazar Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Garnizon Komutanı Tamer Memiş, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, siyasi partilerin ilçe başkanları Eğridere ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.
Nüfusu oldukça kalabalık olan Eğridere Köyü'nde yarım asır önce yapılan caminin ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini belirten Yenipazar Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, yeni yapılacak cami ile köyün bu sorunun çözüleceğini belirterek, "Bu eserin yapılmasına katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurulduğu günden bu yana, en iyi din hizmetini sunma gayreti içerisinde olduğunu belirten Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın ise "Başkanlığımız merkez ve taşra teşkilatları, çağımızın teknik imkanlarını seferber ederek, cami, Kur"an kursu ve irşat hizmetlerini en etkin ve en yaygın bir biçimde sunmaktadır. Bu konuda Türk Milleti'nin İslam"a ve insanlığa yapmış olduğu hizmetleri, tarih meydanına dikilmiş dev bir abide olarak durmaktadır. Şerefli geçmişimize baktığımızda, cami, Kur"an kursu, hastane, okul ve bunun gibi toplumumuzun maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek, toplum yararına olan, bu müesseselerin devlet-millet kaynaşmasıyla yapıldığını görürüz. Günümüzde de böyle devam etmektedir" diyerek Eğridere Köyü Camiinin de hayırseverler tarafından yapılacağını söyledi.
Camilerin aynı zamanda birer eğitim yuvası olduğunu da ifade eden Yenipazar Müftüsü Aydın , geçmişte medreseleri ile ünlü olan Eğridere Köyü'ne yapılacak olan caminin Edirne Selimiye Camii tarzını andıran bir yapıya sahip olacağını ve tamamlandığında Yenipazar ve köye ayrı bir güzellik katacağını belirtti. Yaklaşık 350 bin YTL'ye mal olması beklenen cami inşaatının ilk bölümünün bu Ramazan ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.