TOBIAS Linderoth.. 2007-08 sezonunun başında G.Saray"a transfer olduğunda sakatlığın kelime anlamını bile bilmeyen bir İsveçli"ydi.. Hayatında 1-2 maç kaçırmışlığı dahi zor bulunan, ülkesi İsveç"in soğukluğunu futboldaki profesyonelliğine yansıtan Linderoth, önceki gün oynanan Netanya maçında sakatlanarak, sarı-kırmzılı camiaya yararlı olamayacağını ispatladı neredeyse..

İKİ sezon önce Danimarka ekibi Kopenhag"dan 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek alınan 30 yaşındaki futbolcunun, 61 dakika forma giydiği Netenya maçının ardından gittiği kontrollerde tekrar sakatlandığı tespit edildi.

YAPILAN tetkikler sonucu sol dizinde menisküs yırtığı tespit edilen Linderoth, bugün Acıbadem Bakırköy Hastanesi"nde artroskopi olacak. Bu durumda en az 2 ay takımından uzak kalacak olan İsveçli futbolcudan sarı-kırmızılı yönetim de umudunu kesmiş durumda.

TOPLAM 16 MAÇ OYNADI

G.SARAY, ne kadar internet sitesinden Linderoth için “Futbolcumuza geçmiş olsun diyor ve en kısa sürede sahalara dönmesini diliyoruz” ifadelerini kullansa da, 30 yaşındaki oyuncunun artık sadece sözleşmesinin bitmesi bekleniyor. Bu sezonun sonunda G.Saray"la imzası sona erecek olan Linderoth"un sarı-kırmızılı kulüpte neler yaptığına bakıldığı zaman acı gerçek de ortaya çıkıyor.

2007-08"DE Aslan olan İsveçli ön libero, ilk sezonunda 12 maçta forma giyebildi. Herkesin beklentilerini ertelediği bir dahaki sezon da ise sadece 3 maça çıkabilen Linderoth, 29 Kasım 2007"de oynanan Panionios maçında ağır bir biçimde sakatlanarak yeni umutları gelecek seneye taşıdı. Bu sezon da ilk resmi maçına Netanya karşısında çıkan "müzmin sakat", 61. dakikada menisküsünü yırtarak akıllarlarda soru işaretleri doğurdu. Bakalım daha önce doktorların “3 maç üst üste oynayamaz” dediği Linderoth, sarı-kırmızılı camiaya bu saatten sonra yararlı olabilecek mi? / vatan