4 ay önce İstanbul Atatürk Havaalanı"ndan Türkiye"ye giriş yapan 4Meksikalının kiraladıkları otomobille Bursa"ya gelip hırsızlık için araştırma yaptıkları belirlendi. Bankaların yoğunlukta olduğu bölgelerde araştırma yapanMeksikalılar ilk icraatlarını iki ay önce Organize Sanayi Bölgesi"ndeki bir bankadan para çeken muhasebeci Remzi Göl"ün otomobilinin lastiklerini keserek yaptı. Aracın lastiklerinin kesildiğini yola çıktıktan 50metre sonra anlayan Göl, otomobilinden tamir için indiğinde hırsızlar çantadaki 7 bin TL"yi çalarak kayıplara karıştı. Bu olayın ardından kiraladıkları otomobili İstanbul"a götürüp teslimeden Meksikalı karı-koca, başka bir araç kiralayarak yeniden Bursa"ya geldi.

KADIN OYALADI, KOCASI ÇALDI
10 gün önce Yeni Yalova Yolu üzerindeki bankalardan para çekenmuhasebeci Cem Atsüren"i takibe alan çete, Atsüren"in de aracının lastiklerini kesti. Lastiklerinin patladığını anlayan Atsüren, Yeni Yalova Yolu üzerindeki bir benzinlikte durdu. Otomobilden inen Atsüren"in önünü kesen Meksikalı kadın sürücüyü oyalarken, diğer erkek şahıs otomobilde bulunan 15 bin dolar ile 5 bin TL parayı çaldı. Olayın ardından harekete geçen polis soygununmeydana geldiği benzinliğin güvenlik kameraları ile şehirmerkezindeki MOBESE kameralarını takibe aldı. Şahısların kaçtığı otomobili tespit eden ekipler, otomobilin İstanbul"dan yabancı uyruklu bir kadın tarafından kiralandığını belirledi. Karı koca oldukları tespit edilen Victor Manuel Samaniego Garcia (46) ileMonicaMadrid Reyes"i (39) İzmir Kordon"da kaldıkları otelde yakaldı.

Çocuklar kreşe, anne baba soyguna
4 çocuk sahibi Meksikalı çiftin çocuklarını ülkelerinde kreşe bırakıp hırsızlık için Türkiye turuna çıktıkları belirtildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan iki zanlı adliyeye sevk edilirken Meksikalı karı kocanın suç ortağı oldukları tespit edilen kimlikleri belirsiz iki kişiden birinin ülke dışına çıktığı, diğerinin halen Türkiye"de olduğu ve arandığı belirtildi.


Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)