Denizli"de faaliyet gösteren bir firma, Türkiye"de yaşanan işsizlik sorununa tezat şekilde çalıştıracak eleman vasıflı eleman bulamamaktan şikayetçi. Fabrika, 115 kişiyi istihdam etmek üzere verdiği tüm iş ilanlarına rağmen, aradığı vasıfta eleman bulmakta güçlük çekiyor.
Alınan bilgiye göre, Denizli Organize Sanayi Bölgesi"nde Uğurlu Oto Cam firması, yerel basın kuruluşları ve açık alanlarda asılan duyurularla 115 kişinin işe alınacağının ilan edilmesine rağmen 90 kişi müracaat etti. Bunlardan sadece 10"u uygun vasıflarda bulunarak istihdam edilebildi.
Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikalarında istihdam etmek üzere verdikleri ilan sonrası, vasıflı ara eleman eksikliğini bir kez daha derinden hissettiklerini söyledi.
Dünyada yaşanan ekonomik krizi, her firma gibi yaşadıklarını, ancak fazla bir küçülmeye gitmeden bu durumu atlatabildiklerini ifade eden Duman, sahip oldukları üç fabrikada yeni işçi alımı için ilanlar verdiklerini, ancak bekledikleri vasıflı eleman sayısına ulaşamadıklarını kaydetti.
Duman, üç fabrikada toplam 600 personelle üretim yaptıklarını, ilk etapta 115 ilave personele ihtiyaç duyduklarını ve bunun için 2 hafta önce hem fabrika duvarına “İşçi alınacaktır” yazısı astıklarını, hem de yerel gazetelere ilan verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
“İlanımızda 115 işçi almayı taahhüt ettik. Bu işçi sayısını en kısa zamanda 600"e çıkaracaktık. Yıl sonuna kadar 1000 yeni kişiye ihtiyacımız var. 2006 yılında yaptığımız yatırımla 1050 kişi işçi çalıştırmayı hedefledik. Ama ilanımıza şimdiye kadar 90 kişi müracaat etti ve bunun içinden 10 kişiyi ancak seçebildik. Sebebi, Türkiye"de vasıflı ara eleman bulmakta çok sıkıntı çekiyoruz. Mümkün olduğu kadar, ilkokuldan sonra sanat enstitülerine, teknik liselere ağırlık vermemiz gerekiyor. Sanayiciler vasıflı eleman bulmakta güçlük çekiyor.”

Mİlliyet