Bankadan 397 bin euro çalıp sevgilisiyle Azerbaycan'a kaçan Murat Gözcü, arkadaşlarına bıraktığı mektupta "Küfürlerinizi duyar gibiyim" diye yazdı
"Sevgili arkadaşlar. Pazartesi sabahı şok geçireceğinizi biliyorum. Yaptığım işi bana yakıştıramadığınızı, arkamdan küfürlerinizi, akla gelmeyecek lafları da şimdiden duyuyor gibiyim. Ben de pişmanlık duyarak yapıyorum bu işi, istemeyerek yapıyorum. Bunu çok iyi bilin. Benim parayla da işimin olmadığını, olduğunda arkadaşlarımla paylaştığımı çok iyi biliyorsunuz. Ama niye bu işe kalkıştığımı sorarsanız bunu sizin anlayacağınızı tahmin etmiyorum. Bu parayı kişisel olarak kullanmayacağımı bilmenizi isterim. Belki bu hayatta çok kısa bir ömür de sürebilirim gideceğim yolda." Gözcü, "Sevgili ailem" diye başladığı diğer mektubunda ise şöyle dedi: "Kelimeleri yazıya dökmek o kadar zor ki. Sizi çok üzeceğimi biliyorum. İyi bir evlat olamadım sizin görmek istediğiniz. Hayat bu, herkes istediği şekilde bir yaşam bulamıyor.

AİLEYE BORÇLAR KALDI Başınızın ağrıyacağını çok iyi biliyorum. Ama bu yolun kendi tercihim olduğuna saygı duymanızı istiyorum. Size benim şahsi borçlarımın olduğunu da yazmak zorundayım. Size bir de giderken yükümü de üzülerek bırakıyorum. Çok zorlanacağınızı biliyorum. Çok üzgünüm. Aldığım paraları şahsım adına, sizin adınıza kullanamam." (Sabah gazetesi)