Aydın Polis Evi’nde yapılan toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mürsel Sevindik, Aydın Belediye Başkanvekili Sümral Ünal, Aydın Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Özdemir ile birlikte mahalle muhtarları ve İl Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri katıldı.
Bilgilendirme toplantısında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü yürüttüğü güvenlik hizmetleri konusunda mahalle muhtarları bilgilendirildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliği, Önleyici Hizmet Şube Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nün verdiği hizmetlere ilişkin şube müdürleri tarafından Aydın merkezde görev yapan mahalle muhtarlarına bilgi verildi.
Muhtarlara yapılan sunum sonrasında konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mürsel Sevindik, suçlarla mücadelede polisin tek başına yeterli olmadığını söyledi. Sevindik, suçlarla mücadelede polis vatandaş işbirliğinin önemli olduğunu belirterek muhtarlardan işbirliğinin sağlanmasında aracı olmasını istedi.
Asayiş ve güvenliğin sağlanması bakımından polis ile vatandaş işbirliğinin önemine değinen Sevindik, bu işbirliğinin arttırılması için mahalle muhtarlarından destek beklediklerini belirterek, “Aydın’da suçların azaltılması için polisimiz gereken mücadeleyi veriyor. Ancak asayiş ve emniyet sadece polise bırakılacak kadar basit bir iş değil. Aydınlılardan da suçlarla mücadele konusunda destek bekliyoruz. Bu bakımdan toplumun kanaat önderleri durumunda bulunan mahalle muhtarlarımız aracılığıyla polis ile vatandaş işbirliğini arttırmayı amaçlıyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürlüklerimizin kendi konularında yaptığı hizmetler hakkında muhtarlarımızı bilgilendirdik. Muhtarlarımızdan bu hizmetleri mahallelerinde yaşayan vatandaşlara anlatmalarını ve polis-vatandaş işbirliğinde bize destek olmalarını istiyoruz” dedi.
Sevindik, işlenen suçlarda şüphelilerin yakalanması için vatandaşlar tarafından yapılan ihbarların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Aydın’da yaşayan vatandaşlarımız herhangi bir olayla ilgili çekinmeden ve korkmadan bize ihbarda bulunabilir. Bize ihbarda bulunan vatandaşın bilgileri kesinlikle gizli tutuluyor. Son dönemde yapılan ihbarlarla şüphelilere yapılan suçüstü sayısında artış oldu. Suçlarla mücadelede polis ile vatandaş işbirliğini arttırabilirsek daha güvenli bir şehirde yaşamımızı sürdürebiliriz” diye konuştu.