Turkcell Süper Lig'de deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 6-1'lik farklı skorla yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Hugo Broos, çalışmalarının karşılığını aldıklarını söyledi.

Hugo Bross, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, sonucun ortada olduğunu, fazla değerlendirmeye gerek görmediğini belirterek, ''Gelişim gösterdiğimizi bundan önce de söylemiştim. Yaptığımız çalışmaların karşılığını bugün itibarıyla almış bulunuyoruz'' dedi.

Farklı bir sistemde oynamadıklarını, sadece bazı futbolcularda değişikliğe gittiğini ifade eden Broos, ''Burada kazanmamız sürpriz değil. Ancak attığımız gol sayısı sürpriz olabilir'' diye konuştu.

Belçikalı çalıştırıcı, maçta 3 gol atan Egemen'in performansıyla ilgili olarak, ''Her zaman aradığımız golcü bir gün gelecek demiştim. İşte bugün geldi'' biçiminde esprili bir değerlendirme yaptı.

Gergin olduğu gözlenen Broos'a bu tavrının sorulması üzerine de Belçikalı teknik adam şunları kaydetti:
''Teknik direktör ile basın arasında bir güven ilişkisinin olmasına inanıyorum. Son haftalarda bazılarının benimle ilgili yazıp çizdiği şeyler bende çok büyük düş kırıklığı yarattı. Özellikle söylediğim bazı şeylerin belirli bölümlerinin yayınlanıp diğer taraflarının atılması bu düş kırıklığına neden oldu. Bu yüzden belki biraz daha mesafeliyim.''

Trabzonsporlu futbolcu Selçuk da maçı kazanmayı çok istediklerini ifade ederek, ''Zor bir dönem geçiriyorduk. 3 maçtır kazanamıyorduk. Bu maçtan 6-1'lik galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. İyi bir takımız. Bu galibiyetin anlamlı olabilmesi için bir seri yakalamamız lazım. Bunu da yakalayabilecek güçteyiz'' diye konuştu.

Bordo-mavili futbolculardan Gökhan da ligde bundan önceki haftalarda aldıkları sonuçlar nedeniyle stresli olduklarını kaydederek, ''Milli maçlar arasında öz güvenimizi kazanıp bu maçta pekiştirdik. Bundan sonra bizim için kötü günler geride kaldı'' dedi.

-AVCI: ''ÇIKARACAĞIMIZ ÇOK BÜYÜK DERSLER VAR''-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kötü bir maç çıkardıklarını bundan ders almaları gerektiğini vurguladı.

Oyuna iyi başlamadıklarını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:
''Rakibimiz bizden daha iyi başladı. Belki fazla özgüvenle başladık ancak duran toptan aynı oyuncudan iki gol yememiz, eşleşmede bazı sıkıntılar olduğunu ve konsantrasyon bozukluğunu gösterdi. Oyun disiplininden kopan ve üretim yapamayan bir duruma geldik. İkinci yarıda sonuç farklı olabilirdi. Doğru oynamamız gerekiyordu. Bugün o anlamda sıkıntılıydık.''

Oyundan koptukları bölümlerde rakiplerinin farkı arttırdığını anlatan Avcı, ''Bu durumda rakip çok daha gol atabilir. Acımıyor zaten. Bunda bizim çıkarabileceğimiz çok büyük dersler var. Uzun zamandır böyle oyun oynamadık. Bu bize yakışmadı. Alnımızda sıkıntılı bir skor olarak duruyor. Bundan dersler çıkaracağız'' diye konuştu.HT