100"ün üzerinde müracaatla başlayan çalışmalar, teknik yönetmeni Ece Eşkinat ve AKÇED yönetim kurulu üyesi Musa Bayar"ın koordinatörlüğünde sürdürülüyor.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Ece Eşkinat, şunları söyledi: “Katılımın daha da artacağını düşünüyoruz. Bunun için gereken önlemleri şimdiden alıyoruz. AKÇED yönetim kurulunun Akbük Belediyesi ve Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde yeni daha imkânlı bir salon tahsisi konusundaki girişimleri sürdürüyor. Yaş grupları oluşturarak halkoyunları öğrenmek isteyen tüm Akbüklülerin bu isteklerini yerine getireceğiz. Özellikle Akbüklü gençlerin gösterdiği ilgi bizi çok mutlu etti ve yüreklendirdi. Aydın Yöresi oyunlarının yanı sıra Artvin, Gaziantep, Adıyaman, Kastamonu, Tekirdağ gibi yurdumuzun farklı yörelerinden de oyunlar öğreterek bu ilginin sürekli olmasını sağlamaya çalışacağız”
Halkoyunları kurs kayıtlarının 31 Ocak 2010 tarihine kadar devam edeceğini ve çalışmalara katılımın ücretsiz olduğunu kaydeden AKÇED yönetim kurulu üyesi Musa Bayar da, yeni hedeflerinin Halk Müziği Korosu oluşturmak olduğunu dile getirdi./iha