Aydın, Denizli ve İzmir ilinden gelen sivil savunma ekipleri ile Aydın İl Jandarma ve Umut Arama Kurtarma ekipleri 2 gün süren aramaların ardından, aram tarama çalışmalarına son verdi. Dün akşam yapılan değerlendirme toplantısında 3 yaşındaki bir çocuğun ulaşabileceği her yerin arandığını belirten yetkililer arama çalışmalarına son verilmesine kararlaştırdı. Yapılan değerlendirmede küçük Mustafa"nın kaçırılmış olmasından endişe ediliyor.
Bilindiği gibi Aydın"ın Buharkent İlçesi"nde oturan Hasan Hüseyin-Derya Erol çifti önceki ilçeye bağlı Ortakçı Köyü"ne ziyarete gelmiş, 3 yaşındaki oğulları Mustafa Erol ablası Hande ile oynarken birden ortadan kaybolmuştu. Kaybolduğu andan itibaren köylülerle birlikte arama çalışması yapan ekipler ilk gün köy içinde ve köyün hemen üst kısmında bulunan dağlık alanlarda arama yapmış ancak bir sonuca ulaşamamıştı. Eğitimli köpeklerin de katıldığı arama çalışmalarında ikinci gün ova kesimi de aranmış ancak yine de küçük Mustafa"nın izine rastlanılamamıştı. Aradan geçen yaklaşık 50 saatin ardından Erol Ailesi çocuklarının yaşamından endişe ettiklerini belirterek, Mustafa"yı görenlerin insanlık namına yardımcı olmalarını istediler.
“ARAMADIK YER BIRAKMADIK”
Olayla ilgili ihbar kendilerine ulaşır ulaşmaz hemen arama ekiplerini bölgeye sevk ettiklerini ve 2 gün boyunca aramadık yer bırakmadıklarını belirten Aydın İl Sivil Savuna Müdürü Nizamettin Tok, “Kaybolan çocuğumuz henüz 3 yaşında. Aydın, İzmir ve Denizli Sivil Savunma ekipleri, Jandarma ve Umut Arama Kurtarma ekipleri aramadık yer bırakmadı. Ancak tüm aramalarımıza rağmen Mustafa"nın izine rastlayamadık” dedi.