Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığında, "Yeni dönem çalışmalarına ivme kazandırmak, il ve ilçe teşkilatlarının faaliyetlerini planlamak ve müzakerelerde bulunmak" amacıyla bölge toplantısı yapıldı.

Sünnetçioğlu, bölge toplantısından önce düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Kurtulmuş"un önümüzdeki yılı erken seçim yılı olarak ilan etmesinin ardından, partinin bütün organlarının bu yönde çalıştığını anlattı.

"Erken seçim çalışmalarına başladık" diyen Ahmet Sünnetçioğlu, parti genel merkezinin belirlediği seçim stratejisi doğrultusunda, Türkiye"nin bütün bölgelerinde toplantılar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Sünnetçioğlu, muhtemel erken seçimde "Partilerini muktedir yapmak için" çalıştıklarını anlatarak, şöyle devam etti: "Dünyaya bakıldığında hep ekonomik krizler, savaşlar, kavgalar görülüyor. Değerler sistemi iflas etmiştir. Türkiye"de de bu rüzgarlar esiyor.

Dış politika ve ekonomide IMF rüzgarları esiyor. Türkiye iyi yönetilmemektedir.

Hükümet, yapmayacaklarını yapıyormuş gibi göstererek yapmıyor. Yapacaklarını da yapmıyormuş gibi göstererek yapıyor. İşsizlik rakamları, gelir dağılımı rakamları ortada. Bakan Ali Babacan, 2008"deki rakamların ancak 2013"de yakalanacağını söylüyor. IMF politikalarına uyulursa, ekonomi bir adım öteye gidemez." Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sünnetçioğlu, "Demokratik Açılım" konusunda da herkesin samimi, şeffaf, hassas olmasını, risk ve rant hesabı yapmamasını isteyerek, sorunun çözümünün TBMM"de olduğunu bildirdi./milliyet