Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Belediye Başkan aday adayı Fuat Aktaş, Aydın"da görev yapan ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Menderes Park tesislerinde gerçekleşen etkinlikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Aktaş, belediye başkanı seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri hakkında bilgiler verdi.
Aydın"a sahip çıkmak için göreve talip olduğunu açıklayan aday adayı Fuat Aktaş, Aydın"ın sahibi olmayan, sahip çıkılmayan öksüz bir şehir olarak görülmekte olduğunu iddia etti. Geçen bazı dönemlerde köklü tarih ve kültür merkezi olan Aydın"ın görmezlikten gelindiğini ileri süren Aktaş, “Aydın Belediyesinin 1992 yılında imzalanan ve henüz Türkiye"de hiç bir belediyenin imza atmadığı Avrupa Kentsel Şartını imzalayan ilk belediye olacağını taahhüt ediyorum. Günün her saatinde insanların sokaklarda güvenle dolaşabildiği bir Aydın"ın Aydınlıların hakkıdır. Bu güven unsurunu sağlayabilmenin geçmişinde adı şaibeye, hileye ve yanlışlığa bulaşmamış kişi ve kadrolarla olabilecektir. Bu görevin sorumluluğunu kaldıracak tecrübeye, birikime, dürüstlüğe sahip olduğum için Aydın"ı yönetmeye talip oldum. Amacım Başbakanımızın ortaya koyduğu anlayışla daha önceki görevlerimde olduğu gibi gecemi gündüzüme katarak Aydın"ın kaybettiği yedi yılını telafi etmektir” dedi.
Kalkınma, istikrar, aydınlık, huzur ve güven, ilgi ve hizmet, adalet, mutlu ve modern bir Aydın isteyen kamuoyunu kendisine destek vermeye davet eden Kataş, “Aydın'ı "Ege'nin parlayan yıldızı" yapmadan, çıktığımız bu yoldan asla geri dönmemeye kararlıyız. Şimdi Aydın"a sahip çıkma zamanıdır. Aydın"ımızın 5 yılının daha kayıp olmasını istemiyorsak, onların yeşil alanların olduğu, geniş yolların caddelerin, sokakların, spor alanlarının, eğitim hizmetlerinin, sağlık hizmetlerinin, yeterli düzeyde olduğu gelişmiş çağdaş ve mutlu bir Aydın'da yaşamasını istiyorsak başlattığımız "Aydın Hareketinde" birleşmeli ve çalışmalıyız” diye konuştu.