AKP"li eski küskün vekillerle başlayan hareket, örgütlenmesini tamamladıktan sonra vitrinini oluşturacak. Kapatılması halinde AKP"li vekillerle de temas kurulacak.
AKŞAM gazetesinden EBRU TOKTAR ÇEKİÇ'in haberi:

Şener"in yanında yer alan AKP Elazığ eski Milletvekili Abdulbaki Türkoğlu, yeni parti ile ilgili önemli bilgiler verdi. Türkoğlu, “Küskünler hareketi değiliz. Toplumun tümünü kucaklayan bir yapılanma için yola çıktık. Parti programında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dikkate alacağız. Sağdan ve soldan dürüst isimlere kapımız açık” dedi.

EKİPTE KİMLER VAR?

BaŞbakan Erdoğan"ın yeni dönemde vekil yapmadığı isimlerin desteği ile yola çıkan Şener, kuracağı partinin iskeletini oluşturacak isimlerle yoğun bir mesai yürütecek. Şener"le yola çıkan 30"a yakın eski vekil arasında, Mahmut Kaplan, Remziye Öztoprak, İmdat Sütlüoğlu, Selahattin Beyribey, Mehmet Soydan, Maliki Ejder Arvas, Mehmet Ali Suçin, Mahmut Çetin, Mahfuz Güler, Feyzi Berdibek, Abdülbaki Türkoğlu, Mustafa Eyiceoğlu, Halil Özyolcu da bulunuyor.

YALÇINBAYIR BEKLEMEDE

AKP Bursa eski Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Şener"den kendisine henüz teklif gelmediğini gelirse değerlendireceğini söyledi. Yalçınbayır, “Sayın Şener ile AK Parti"nin program ve felsefesinin en güzel şekilde yazılmasında katkıları olan kişileriz. Kendisi ile fikri beraberliğimiz olmuştur” diye konuştu.

YARBAY"A TEKLİF YOK

AKP Ankara eski Milletvekili Ersönmez Yarbay, Şener ile sınıf, okul ve yurt arkadaşı olduğunu anımsatarak “Henüz talepte bulunmadı, bekliyorum” dedi. AKP hakkında açılan kapatma davasında, siyasi yasak istenen 71 kişi arasında kendisinin de yer aldığını hatırlatan Yarbay, “Belki de bu nedenle bir talepte bulunmamıştır” dedi.

KÜSKÜN HAREKETİ DEĞİLİZ

Yeni oluşuma destek veren isimlerden eski Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas oluşumun küskünler hareketi olmayacağını söyledi. Arvas, Şener ile 16 yıldır beraber hareket ettiklerini belirterek “Amacımız halka hizmet, mağdurun, mazlumun yanında yer almak, lekesiz siyaset yapmaktır. Yeni dönemde listeye girmeyen vekillerle memleket sorunları üzerine görüştük. Şener ile henüz toplantı da yapmadık” dedi.

İKİNCİ DURAK DENİZLİ

KONYA gezisinde büyük moral kazanan Abdüllatif Şener, 16 Temmuz"da Anavatan Partisi eski İl Başkanı İmdat Aday"ın daveti üzerine Denizli"ye gidecek. İlk etapta ziyaret edilecek iller arasında Ordu, Giresun ve Van da bulunuyor. Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu bir grup ise tüzük ve program üzerinde çalışıyor. Yeni oluşum için başta Ankara olmak üzere 15 büro tutuldu.