Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir; Didim merkez ve Akköy, Yalıköy, Denizköy, Batıköy ve Fevzipaşa Mahallesi"ni kapsayacak olan ve tarımla ilgili her türlü kolun içerisinde yer alacağı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi"nin ez kısa sürede kurulması için bölge çiftçilerine yönelik tanıtım faaliyetlerine hız verirken, tüm çiftçileri kooperatife üye olmaya davet etti.
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle ilgili olarak kuruluş çalışmalarına hız verdiklerini ifade ederek, “İlk etapta Kooperatifin kurulması için bir yönetim şart, bu anlamda kooperatifimizin kuruluşu için üye kayıtlarını bekliyoruz. Bu dönemde yapılacak üyelik işlemlerinde kooperatifimizin kurucu yönetimini oluşturacak. Akyeniköy ve Balat hariç Didim merkez ve diğer köylerin hepsi bu kooperatif bünyesinde yer alabilecek. Kurulacak kooperatifimizde tarımla ilgili akıllara gelebilecek her türlü kolda çalışmalar yapılabilecek. Bu nedenle bu kooperatife tüm üyelerimizi bekliyoruz. Ayrıca Belediyeler, Odalar ve Sivil toplum Kuruluşları da bu kooperatifte yer alabilirler” dedi.
Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir de, kurulacak olan kooperatifin olmazsa olmaz bir kuruluş olduğunu savunarak, “Didim"de önceden tütün, arpa, yulaf gibi ürünler yetişiyordu fakat aradan geçen zamanda bu ürünlerden uzaklaşıldı ve başta zeytincilik olmaz üzere üretici de ürün desenini değiştirdi. Bu nedenle bu kooperatif üretici için önemi yet arz ediyor. Yönetim Kurlu Başkanımızda 1 Milyon zeytin ağacının varlığından söz etti. Önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak. Bu nedenle kooperatifin kurulması önemli. Bu kooperatif aracılığıyla yapılacak çalışma ve projelerde devlet desteği yüzde 50 oranında bu nedenle bu kooperatif çok önemli, üreticimizin odamıza gelerek bu konuyla ilgili bilgilensin” diye konuştu.