Aydın Tarım Reform Bölge Müdürü Hasan Akbaş, Arazi Toplulaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmaların çiftçilerin yararına olduğunu söyledi.
Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazi toplulaştırmada arazilerin büyümesi ile yol ve su kanallarının da yenilendiğini, ulaşımda kolaylıklar sağlandığını belirtti.
Akbaş, şunları kaydetti:
''Arazi Toplulaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar çiftçilerimizin yararınadır. Aydın'ın Yenipazar ile Dalama arası 9 köyde arazi toplulaştırma projesi tamamlandı. Kanal tahliye çalışmaları da Haziran ayında tamamlanacak. Bu alanda DSİ sulama projelerinin bir an önce tamamlaması gerekiyor. Buraların proje ihaleleri yapılmış durumdadır. En kısa zamanda tamamlanmasını bekliyoruz.
Koçarlı- Söke arasında 28 yerleşim biriminin, 14 köyün de toplulaşma projeleri tamamlandı. Ayrıca Koçarlı Söke ovasının geri kalan 14 köyün toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin ihalesi Aralık ayında tamamlandı ve ihale sonucu beklenmektedir. Tarla içi geliştirilmesi ihalesi toplulaştırma projesi kapsamında DSİ'nin kanal döşeyeceği alanları toplulaştırma kapsamında kamu yatırım payı kesintisi ile ayırıyoruz. Bu kapsamda Yenipazar, Sultanhisar bağlantı yolu duble yol olarak yapıldı.''
Hasan Akbaş, Didim Akköy arazi dağıtım projesi kapsamında 77 kişiye bin 900 dekar arazi dağıtımı yapıldığını, 47 kişinin daha yeni hak sahibi olarak tespit edildiğini, bunlara da arazi dağıtımı yapılacağını anlattı.