Söke Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya katılımın yoğun olduğu gözlendi. Toplantıda çalışma gruplarında yer alan Kent Konseyi üyelerine, Konsey Yürütme Kurulu Başkanı Levent Tuna ve Genel Sekreteri Muzaffer Ceylan tarafından Kent Konseylerinin genel işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Yeni dönemde ilk olarak yürütme kurulunu belirleyen ardından Kadın Meclisi yürütme kurulunun belirlenmesinden sonra çalışmalarına üye başvurularının kabulü ile devam eden Söke Kent Konseyi"nde, çalışma gruplarının belirlenmesinden sonra yapılan ilk toplantı ile çalışmalar daha da aktif hale gelecek.

Kent Konseylerinin genel işleyişi hakkında bilgiler veren Söke Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı ve Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; özgür ve özerk olan kent konseylerinin kentleşme bilincinin gelişmesinde büyük önem taşıdığını söyledi. Sorunun değil, çözümün bir parçası olunması konusunda Kent Konseyi içinde yer alan her bireyi önemsediklerini dile getiren Söke Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Levent Tuna; “Söke için çalışan, kent için alınacak kararlarda etkin rol üstlenmek isteyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantıda Kent Konseyi çalışma gruplarına Kent Konseyi Genel Sekreteri Muzaffer Ceylan tarafından gerçekleştirilen sunumda, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. İç tüzüğün hazırlanması, üye kayıtları ve yürütme kurulu toplantılarının yanı sıra mahalle muhtarları ile aylık toplantılar düzenlendiğini ifade eden Kent Konseyi Genel Sekreteri Muzaffer Ceylan; afete hazırlık çalışma grubu faaliyetlerinin başlaması için muhtarlara mahalle örgütlenmeleri ile ilgili bilgi verildiğini ifade etti. Toplantıda bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç"ta bir konuşma yaparak, kent konseyi üyelerine Kadın Meclisi"nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda Söke Kent Konseyi işleyişi ve çalışmaları ile ilgili yapılan sunumların ardından Kent Konseyi çalışma gruplarının temsilcileri seçildi. Temsilcilerin seçilmesi ile birlikte resmen oluşan çalışma grupları aktif hale gelmiş oldu. Bundan sonraki süreçte gruplar çalışmalarını yürüterek, temsilcileri aracılığı ile kent Konseyi Genel Sekreterliği ile bağlantı içinde çalışmalarını yönlendirecek.

Toplantıda yapılan çalışmaları ilgiyle izleyen Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, toplantının sonunda Kent Konseyi üyelerinin sorularını yanıtladı. Kent Konseyinde yer alan üyelere gösterdikleri kentlilik bilinci için teşekkür eden Özekmekçi; geçen dönemde kent konseyi çalışmalarının Nazım İmar Planları"na büyük katkısı olduğunu belirterek, geçen dönemde de Kent Konseyi içinde yer alan tüm üyelere teşekkürlerini iletti. Sivil katılımın önemli olduğunu vurgulayan Özekmekçi; “Yönetimler kamuoyu ile şekillenir ve güç alırlar. Bu nedenle Kent Konseyi"ni önemsiyoruz. Çalışma gruplarının on ya da yüz kişi olması önemli değil. Önemli olan nitelik değil, niceliktir. Gönüllülük esasına dayalı yapılan çalışmalarda Kent Konseyi"nde yer alan tüm vatandaşlarımızın bizlere sağlayacakları katkıları da fazlasıyla önemsiyoruz” dedi.

Kent Konseyi çalışma grupları içinde en fazla ilgiyi çevre çalışma grubu görürken; Başkan Özekmekçi çevre konusunda Söke Belediyesi"nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Söke Belediyesi"nin atık su ve arıtma konusunda duyarlı olan ve bu konuda yasal şartları yerine getiren nadir belediyelerden biri olduğunu söyleyen Özekmekçi; “Bazı eksiklerimize rağmen çevre konusunda iyi durumdayız. KUŞATAK Projesi çok önemli bir proje ve bu projenin içinde Söke"de yer alıyor. KUŞATAK Projesi"nin sonuna gelindi ve uygulamaya geçiliyor. 2005 yılında pil toplayan tek ilçeyiz. Geri dönüşüm ve atık pil toplamada örnek ilçe belediyelerden biri olduk” diye konuştu.