Tort, Cardist Zirvesi kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil'in yaptığı, ''Sırada Ne Var? Müşteri Sadakatini Ödeme Sistemleri Yoluyla Sağlamak'' adlı oturumdaki konuşmasında, Migros'un 1996 yılında Kangurum ile internetten satışa başladığını, ilk yıllarda çok parlak işler çıkarmadıklarını ve 2008 yılına kadar iddialı rakamlara ulaşamadıklarını belirtti.
 
Son dönemde ise internet ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte ''uçuşa'' geçtiklerini ifade eden Tort, sanal alışveriş bölümünün son üç yılda önemli büyüme kaydettiğini vurguladı.
 
Özgür Tort, müşterilerine her türlü gıdayı götürdüklerini, sanal mağazadan alışverişi genellikle çalışan kesimin tercih ettiğini anlatarak, ''Ev hanımları ise hala domatesi eliyle seçmeyi tercih ediyor'' dedi. Tort, sanal alışverişte sepet büyüklüğünün normal mağazadan alışverişin 5 katı olduğunun altını çizdi.
 
Sepet hacimlerinin yüksek olması dolayısıyla internetten satışın karlı büyüyen bir model olduğuna dikkati çeken Tort, dağıtımları mağazalardan gerçekleştirdiklerini kaydetti.
 
Mağazalardaki sanal POS kirliliğine de işaret eden Tort, bu konudaki yatırım kaybını önlemek için teknolojik gelişmeye ihtiyaç duyduklarını anlattı.
 
Hepsiburada.com Genel Müdürü Aytuğ İğneli de Türkiye'de e-ticaretin 2006'dan sonra ivme yaptığını, gelecek yıllar için ise büyük potansiyel taşıdığını ve e-ticarette güven unsurunun önemli olduğunu vurguladı.
 
Hepsiburada.com'u online bir AVM haline getirmeyi istediklerini belirten İğneli, kategori çeşidini artırdıklarını, pırlantadan tekneye kadar ürün karmalarını genişlettiklerini söyledi.
 
Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil ise Türkiye'de 35 milyon internet kullanıcısı bulunduğunu, her 5 internet kullanıcısından birinin e-ticaretle ilgili olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu alandaki potansiyeline dikkati çekti.
 
AA