Aynı zamanda Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü’nde (SOEP) çalışan araştırmacı Brit Schneider ve Udo Schneider, bu sonuçlara ulaşabilmek için 1984 yılından bu yana düzenli bir şekilde tam 11 bin hanede araştırma yaptı.
Araştırma sonuçlarına göre çalışan kadınları, ev kadınlarından çok daha fazla sigara kullanıyor. İşyerindeki stres ve yoğunluk da kadınların sigara ve alkol tüketimine etki ediyor. Haftada 42 saatin altında mesai yapanlar da, alkol ve sigara tüketimi gibi aşırı kilo sorununa da daha nadir rastlandığı ifade edildi.
Bilimsel araştırma, tüketim alışkanlıklarına eğitim, gelir düzeyi ve iş durumunun büyük etkisi olduğunu ortaya koydu.
Yüksek eğitim seviyesine sahip olan kadın ve erkeklerin daha az sigara kullandığı ve daha az şişmanlık sorunu ile karşılaştığı halde alkollü içecek tüketiminde ise tam tersi bir tablo olduğu görüldü.
Araştırmaya göre, eğitim düzeyi ile birlikte alkol kullanımını da artıyor. Araştımacı Udo Schneider bu eğilime ilişkin, “Özellikle yüksek eğitim almış sosyal sınıflarda insanların karşılıklı birbirlerini alkol kullanımına teşvik etmesi alışılmadık bir durum değil" dedi.