Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, ''Geçen seneki kadroyu ben yapmamıştım ama bu seneki kadroyu ben yaptım. İnşallah bu kadroyla da çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum'' dedi.
 
Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 2011-2012 sezonunun Türk futboluna hayırlı olmasını diledi.
 
Bu sezonun çok iyi ve çekişmeli bir lig olacağına inandığını ifade eden Çalımbay, ''Çünkü her şeyden önce yeni bir sistemle, play-off sistemiyle oynanacak bir lig olacak. Ligin başlamasından dolayı herkeste çok büyük bir beklenti ve heyecan var'' diye konuştu.
 
Takımların da bu statüden dolayı gücüne göre transferler yaptığını bildiren Çalımbay, şöyle devam etti:
 
''Çok iyi transferler yapıldı, herkes gücüne göre transferler yaptı. Çünkü herkes iddialı olmak istiyor. O kadar güzel yönleri olan bir sistem, çünkü lig bitiyor ama heyecan bitmiyor. O yüzden çok zevkli ve iyi bir lig olacağını düşünüyorum. Yalnız bunun iyi tarafları da var, maalesef kötü tarafları da var. Kötü taraflarından bir tanesi ligi 9 ve 15'inci sıra arasında bitiren takımların ne olacağı. Çünkü o takımlar için lig 3 ay önceden bitiyor. Onun için de herhalde ona da iyi bir formül bulunacaktır. Fakat genel olarak baktığınızda çok değişik, güzel ve taraftarları da heyecanlandıracak bir lig olacak. Bundan ben yüzde 100 eminim. Keşke zaman olsaydı, keşke imkanlar elverseydi de, işte dün bütün teknik direktörler biraraya geldik, bir toplantı yapsaydık, orada da bizim görüşlerimiz alınsaydı bu fikir belki de orada daha değişik bir şeylerle sonuçlandırılabilirdi ama hayırlısı olsun diyorum ben. Ben bu sistemin iyi bir şekilde yürüyeceğine inanıyorum.''
 
Bu statüde çok sürpriz takımlar çıkabileceğini aktaran Çalımbay, ''İnşallah Türk futbolu için çok hayırlı olur'' dedi.
 
Sivasspor olarak lige çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını anlatan Çalımbay, liglerin ertelenmesini avantaja çevirmeye çalıştıklarını söyleyerek, ''Her şeyden önce yeni transferlerimizin uyumu ve sakat arkadaşlarımızın iyileşmesi açısından çok iyi oldu. İyi bir şekilde hazırlandığımıza inanıyorum. 11 hazırlık maçı oynadık, bu maçlarda bütün arkadaşlarımızı oynattık. Bütün arkadaşlarımız da istediği kadar şansı buldular'' ifadelerini kullandı.
 
-''ARKADAŞLARIMA ÇOK GÜVENİYORUM''-
 
Bu sene iyi transferler yaptıklarını anlatan Çalımbay, oyuncu seçerken her şeyden önce işine ve arkadaşına saygısı olan iyi bir insan olmasına da dikkat ettiklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Ben arkadaşlarıma çok güveniyorum. Geçen seneki kadroyu ben yapmadım ama bu seneki kadroyu ben yaptım. İnşallah bu kadroyla da çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Sivasspor 2-3 seneden beri düşmemeye oynayan bir takım hüviyetinde, bizim hedefimiz artık düşmemek olmaması gerekiyor. Onun için de bizim mutlaka bu sene çok başarılı olmamız, mutlaka lige çok iyi bir şekilde başlamamız gerekiyor. Herkesin kapasitesinin çok üstüne çıkması gerekiyor. Ben yönetimime çok güveniyorum, geçen seneki sıkıntılı günlerimizde bize sonuna kadar destek çıkan taraftarımıza çok güveniyorum.''
 
İlk oynayacakları Karabükspor maçında da kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Çalımbay, şunları kaydetti:
 
''Biz ekip olarak takımımıza yürekten inanıyoruz. İnşallah birlik, beraberlik içinde mükemmel şekilde bu seneyi bitireceğimize inanıyoruz. Tabiki iyi ve kötü günlerimiz olacak, önemli olan hepimizin çok iyi şekilde kenetlenmemiz ve o kötü günleri aşmamız. Başta yönetimimiz olmak üzere taraftarlarımız ve futbolcularıma yürekten inanıyorum. İnşallah bu sene ligi Sivasspor'un layık olduğu yerde, çok iyi bir yerde bitireceğiz. Eğer çok büyük şeyler yapmak istiyorsak, yüzde 100 ilk 8'e de girmemiz gerekiyor.''
 
Çalımbay, Sivasspor'un A2 takımıyla ilgili soru üzerine de, genç futbolculara gereken şansı verdiklerini belirterek, ''Bizim kapımız genç arkadaşlarımıza sonuna kadar açık. Benim kadrom 30 olsa 35 yapar yine genç arkadaşımı alırım, önünü kesinlikle kapatmam'' ifadelerini kullandı.