Kendisini yüzbaşı olarak tanıttığı kadını dolandırdığı iddia edilen ve hırsızlıktan aranan bir kişi polis tarafından yakalandı.

İnternetten tanıştığı E.S. adlı kadına kendisini yüzbaşı olarak tanıtan ve adının Mert A. olduğunu söyleyen Ahmet A. (34), E.S.'nin kendisine "Kredi kartı borcum var nasıl ödeyeceğim" demesi üzerine, "Ben yanına geleyim öderim" diyerek Karacabey'e geldi.

Karacabey'de bir ev kiralayan Ahmet A., E.S. ile görüşmeye başladı. Daha sonra E.S.'nin kredi kartını alarak, "Ben borcunu ödemeye gidiyorum" diyen Ahmet A. bir daha geri dönmedi. Kredi kartından 700 lira çekildiğini fark eden E.S. dolandırıldığını anlayınca, hemen polise başvurdu.

Polis yaptığı araştırmada kendisini yüzbaşı olarak tanıtan kişinin Balıkesir'in Gönen ilçesinde işyeri hırsızlığı suçundan da aranan Ahmet A. olduğunu tespit etti. Polis evine yaptığı baskında Ahmet A.'yı gözaltına alırken, evde yapılan aramalarda bir yüzbaşı ve bir üsteğmen üniforması, bunlara ait Mert A. adına düzenlenmiş askeri kimlikler, askeri bot ve bir adet kurusıkı tabanca ele geçirdiler. Emniyete götürülen sahte yüzbaşı buradaki sorgusunun ardından Gönen Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.