Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, CHP'nin kalesi İzmir'de gövde gösterisi yaptı. Sarıgül'ün mitingine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Mitinge in yapılacağı Bornova Meydanı'na geldi. Mitingde 'Baykal gitme vaktin geldi' pankartı dikkat çekti. Mitinge katılanlara sarı renkli yağmurluk ve atkı dağıtıldı. Türk Bayrağı dışında tüm pankartlar, afişler sarı renkteydi. Hatta DSP lideri Ecevit'in sembolü olan beyaz güvercinler bile uyum bozulmasın diye boyayla sarıya boyandı.
Sarıgül, CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP eski milletvekili Muharrem Sarıkaya ve ANAP eski milletvekili Yüksel Yalova'yı İzmir'de tanıttı. Buradan Türkiye'nin her tarafına 'Bismillah' diyerek yürüyeceklerini anlatan Sarıgül, kendisiyle birlikte yola çıkanların, ev ev gezerek hareketi anlatmalarını istedi. Mutlu bir yola çıktıklarını belirten Sarıgül, “İlkbahara kadar hareketiz, sonra bereket olup Ankara yağacağız” dedi.

HİKMET ABİ FORMÜLÜ MÜ

Sarıgül, İzmir çıkarmasında solun liderliği için ismi sürekli gündeme gelen Hikmet Çetin'i de vitrine çıkardı. Çetin, Sarıgül Şişli Belediye Başkanı olduğu için hareketin genel başkanlığını üstleneceği iddialarını ise yalanladı, “Genel başkan değilim, sadece hareketin içindeyim.”/yeni şafak