Avusturya'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Alaattin Çakıcı'nın yurt dışına kaçışına ilişkin Erol Evcil, Sinan Engin Ve Kaşif Kozinoğlu'nun da aralarında bulunduğu 24 sanığı yargılayan mahkemenin başkanı davadan "çekildiği" açıkladı.
Mahkeme Başkanı Hakim Nurettin Ak, eşinin bir müddet hukuk danışmanı olarak çalıştığı Beşiktaş Spor Kulübü"nde sanık Sinan Engin'in de menajer olarak görev almasının çeşitli basın organlarında haber olarak yer almasını çekilmesine gerekçe gösterdi.

Mahkeme, Başkan Nurettin Ak'ın davadan çekinmesi nedeniyle bu konuda karar verilmek üzere dosyayı bir üst mahkemeye gönderdi. Üst mahkeme çekinmeyi uygun görürse davaya başka bir hakim başkanlık yapacak .

CMK 30/ 2 ŞU HÜKMÜ İÇERİYOR
" Hâkim, tarafsızlığını şüpheye düşürecek sebepler ileri sürerek çekindiğinde, merci çekinmenin uygun olup olmadığına karar verir. Çekinmenin uygun bulunması halinde, davaya bakmakla bir başka hâkim veya mahkeme görevlendirilir."
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Mustafa Kamalar ile Velit Yavuz Günerkan hazır bulundu. Başka suçtan tutuklu Alaattin Çakıcı ve Erol Eşrefoğlu'nun cezaevinden getirilmediği tutanağa geçildi. Çakıcı'nın raporlu olduğu için gelmediğine dair Kocaeli 2 Nolu F tipi kapalı cezaevinden yazı gönderildiği belirtildi.

Hürriyet