Aydınspor Teknik Direktörü Kamber Altıntaş, sezonun ilk yarısını değerlendirdi.

Altıntaş, İlk yarı sonunda 2 galibiyet, 8 beraberlik, 6 malubiyet oluştu ve 16 gol atıp 23 gol yedik ve 14 puanla düşme hattında bitirdik” dedi.

Aydınspor Teknik Direktörü Kamber Altıntaş, Aydınspor"un lige şampiyon olma hazırlıkları ile girdiğini, iyi bir performans ta sergileyerek ilerleyen haftalar bu gidişatın bozulduğunu söyledi. 7. ve 8. haftaya kadar süren sıkıntılar kendini skorlarda göstermeye başladığı belirten Altıntaş, “O dönemde Aydınspor Teknik kadroda bir değişim yaşadı. Bu değişim içinde halen sürdürmekte olduğum alt yapı koordinatörlüğünden, profesyonel takıma geçişim istendi. Kalben, fikren onaylamamama rağmen Aydınspor"un ortada kalmasına razı olmadığım için kabul ettim. Zorlanarak kabul ettim. Gidişat düzeldi diyemem ancak takım içinde bütün futbolcularda fizyolojik bir takım sıkıntılarda karışıklık vardı. Bu görünen bir sıkıntıydı. Bunu özel terapilerle, özel görüşmelerle halletmeye çalıştıysak ta başarılı olamadık. Bu arada oynadığımız maçlarda ciddi talihsizliklerde yaşadık” dedi.

TOP BİZİ SEVMEDİ

Aydınspor Teknik Direktörü Kamber Altıntaş, “Futbol camiasında top bizi sevmedi olayı konuşulur bende bunu demek istiyorum Top biz gerçekten sevmedi” diyerek şunları söyledi, “Benim göreve başladığım Akhisar maçında az bir 1 buçuk pozisyonla maç verdik. Karşılığında 4 pozisyonu değerlendiremedik, yazık olan bir maçtı. Sonra tavşanlı maçını oynadık bize lider gelmişlerdi, 2-1 öndeyken kaçırdığımız 7 net pozisyonla gole dönüştüremedik. 2-2 bitti. Arkasından Muğla maçı bize gelebilecek bir maçtı. Burdur"a yenildiğimiz maç ise tamamen bireysel hatalardan benim takımıma yakışmayacak bir skor oldu. sonra ise Konya Şeker maçında 90+3 te yaptığımız bir penaltı vardı, oda ikram niteliğindeydi. Yani bu tür yenilgilerin ve beraberliklerin bize gelmesi gereken yönü vardı, 3 puanın bize yazılması gereken hakkı vardı ama bireysel hatalar beceriksizlik o hakları karşı tarafa yönlendirdi. Bu arada kadro dışı bıraktığımız futbolcular vardı. Yönetime sunduğum raporda kendini Aydınspor"a fazla gören, Aydınspor dokusuna uymayan, şuanda 3 lig seviyesinde dahi olmayan tarzında karşılarında bilgilerini yazarak yönetime sunduk. Bununla beraber 7 tane kadro dışı çıktı. bu azalma kadro dışı cezaları takımın performansını olumsuz yönde asla etkilemedi. Balıkesir maçına 14 kişi gittik. İlgisizlik takımı olumsuz yönde çok etkiledi. Bazı takımlarda protestolar vardır, idman boykotları vardı. Ben bunu Aydınspor"a yakıştıramadığım için olmadan böyle tepkiler futbolcuları ikna ederek ilk yarıyı bitirme hedefine ulaştık. İlk yarı sonunda 2 galibiyet, 8 beraberlik, 6 malubiyet oluştu ve 16 gol atıp 23 gol yedik ve 14 puanla düşme hattında bitirdik. Bu tablo Aydınspor"a yakışmayan bir tablo. Şuanda statü gereği son 4 takım düşüyor, ilk 3 takım çıkıyor.”

İLGİ, BİLGİ, PARA BAŞARI GETİRİR

Altıntaş, başarılı olan kulüplere bakıldığında ilgi,bilgi ve para"nın olduğunu söyleyerek, “Bunu başarabilen kulüpler her zaman başarılı olmuşlardır. İlgi, bilgi ve para dediğim formülle dengeler bozulduğu zaman sistemi bozuyor. Sistem bozukluklar ise başarıyı etkiliyor. Aydınspor bundan sonra ne yapmalıdır bu kaostan nasıl çıkılır, bize yakışan konuma nasıl gelinir sorularını en çok kendime soran biriyim. Bu konuda da özel sorumluluk duyuyorum. Bizim bulunduğumuz grupta enteresan bir gelişme var. Önce başlayan gruplardan biriyiz. 13 ocakta maçlarımız başlıyor ve ilk 4 maç rakiplerimiz diyebileceğimiz takımlarla yapacağımız maçlar. Bu arada idari anlamda bir belirsizlik var kongre kararı alınmış durumda. Kongreden ne çıkar onu bilemiyorum ama Aydınspor kulübünün yararına, hayrına bir şeyin çıkmasını diliyorum.

KULÜP DE, TAKIM DA SAHİPSİZ KALMAZ

Aydınspor kulübü de, futbol takımı da sahipsiz kalmaz diyen Aydınspor Teknik Direktörü Kamber Altıntaş, “Benim görevde kalmamla ilgili zerre kadar bir endişem yok. Kendim görevde kalayım diye hiçbir çabam yok. Hiç kimsenin adamı da değilim. Yönetici sorumluluğu ile burada bulunuyorum. Burada bulunuyorum çakallar meydanda gezmesin diye. Burada bulunuyorum burası sahipsiz anılmasın diye. Yönetim geldi diyelim. Benim şuanda devam ettiğim yönetim dahi gelse onlara özgür iradelerini kullanması adına ben bu işte yokum diyecek kadar erdemli bir kişiyim. O tercih hakkını şu anki yönetime ve gelecek yönetime verecek kadar da bu işin içinde olan biriyim. O anlayışı gösteririm. Benim görevde kalmam veya kalmamam söz konusu değil. Söz konusu olan camianın şuanda düştüğü kaostur. Bu kaostan nasıl kurtulur. Bana bir şey soracak olurlarsa ben her yönden bilgiyi onlara sunarım. Ben her türlü hazırlıklarımı tamamladım. Bana yeni yönetim gelip hoca 1 hafta kaldı ne yapacağız derse ben onlara Aydınspor"un yararına olacak her türlü bilgiyi sunarım. Zaten bütün hazırlıkları yapmış durumundayım. Gidecekler, kalacaklar, lazım olanlar, bizim seviyeye uygun olanlar bu ligi bilen biri olarak doğruları onlara sunup gideceğim. Yeni yönetim geldiğinde devam etmek için her yönde bir tavrım olacak. Şu anki çalışma şartlarından hiç memnun değilim. Ben bu şartlarla çalışacak biri değilim. Kongreden sonra tavrımı koyarım. Yanlış anlaşılmasın benim şimdiki yönetimle sorunum yok sadece işlem olarak sorun var” dedi.

AYDINLI OLARAK KONUŞUYORUM

Aydınspor Teknik Direktörü Kamber Altıntaş, Aydınspor"un Aydın Belediyesi çatısı altına geçme konusundaki düşüncelerini ise Ben bir hoca olarak değil, Kamber Altıntaş olarak konuşuyorum diyerek şunları söyledi, “Ben bir Aydınlı olarak, Aydınspor'un politize olmasına karşıyım. Aydın'da böyle bu kadar büyük bir parasal çözüm bulunamıyorsa eyvahlarım olsun. Aydınspor belediye çatısına geçmeden bu para bulunamıyorsa bu çınar her taraftan budanıyor demektir. Bu kulüp 4 kulübün birleşmesinden meydana gelmiştir. Kulübün en yaşlı üyeleri eğer bunu hatırlarsa sokağa dökülürler. Bu çok önemli bir konu.

Şuana kadar hangi konuda olursa olsun istifa etmeyi hiç düşünmedim, gidenleri de tutmak için sevgi, şefkat ve babalık gösterdim.bu takımda defalarca protestolar yaşanabilirdi. Forma bırakılabilirdi. Ama ben bunu önledim. Ben bundan sonra her şeye hazırım. Kurtuluş reçetesine de hazırladım. Eğer benden isterlerse veririm”

İkinci yarıdan ise umutsuz olmadığını dile getiren Aydınspor Teknik Direktörü Kamber Altıntaş, “Her problemin bir çözüm yolu, bir çıkış yolu vardır. Biz o çıkış kapılarını biliyoruz. Altından kalkacak bilgiye de sahibiz” dedi.

BAZILARI KADRO DIŞI KALDI, BAZILARI KAÇTI

Aydınspor'un kötü gidişatının ardından, bazı futbolcular yönetim kararı ile kadro dışı bırakılırken bazı futbolcular ise kulübü terk ettiler, Sezon başında alınan ancak yönetim kararı ile gönderilen futbolcular, Tevfik, Volkan, Ayhan, Serdal, Adem, Hasan Resul. Kulübü terk eden futbolcular ise Büyük Barış ve Ercüment. Transfer teklifi alıp gitmesi muhtemel isimler ise Emre ile Barış.

Sozan başından bu yana Aydınspor rakip kalesinde 16 gol görürken, kendi kalesinde ise23 gol gördü. Sezon başından beri atılan 16 golün sahipleri ise; 4 gol Semih, 3 Ercüment, 2 Emre, 2 B. Barış, 2 Erdem, 1 Tevfik, 1 Volkan ve 1 gol Küçük Barış. Attığımız 16 gole karşılık ise 23 golü ağlarımızda gördük.

Aydınspor Teknik Direktörü Kamber Altıntaş, şuan futbolculara yılbaşı izni verdiklerini belirterek şunları söyledi, 2 Ocak"ta toplanmak üzere futbolcularımız yılbaşı iznine ayrıldılar. Toplanmanın ardından 3 Ocakta çıkacak irade ile benim kampa girmem lazım. süre çok azaldı. Süre çok önemli. Şuan bizim gruptaki gruplar bizim başlatmak istediğimiz kampın içindeler” dedi.

AYDINSPOR"DA BAZI YÖNETİCİLER SICAK BAKIYOR

Teknik Direktör Kamber Altıntaş cephesinde bunlar yaşanırken, 3 Ocak 2007 tarihinde yapılmasına karar alınan kongre öncesinde şu anki mevcut yönetim kurulundan ve camianın önde gelen isimlerinden Aydınspor'un kurtulması için Belediye desteğinin şart olduğu gerekirse takımın Aydın Belediyesine teslim edilmesini kabul edecekleri de sesleri yükselmeye başladı.

Kulübün Aydın Belediyesine teslim edilmesi ve Aydınspor adının Aydın Belediyespor olmasında bir sakınca olmadığını savunan bazı yönetim kurulu üyelerinin bu fikri Başkan Uzunırmak"ın nasıl karşılanacağı merak konusu olarak gündemde yerini almaya başlarken, 3 Ocak'ta yapılacak kongre öncesi taraftarların tepkisini çekmeye başladı.

Aydınspor'a kimsenin yardım etmek istemediğini, herkesin sadece eleştirmekle yetinmesinden yakınan Aydınspor camiasının önde gelen isimleri, “Aydın Belediyesi de yasal olarak kulübe destek olamayacağını söylüyor. O zaman takımı Aydın Belediye'sine verelim, Adı da Aydın Belediyespor olsun. Belediye'nin önünde o zaman hiçbir yasal engel kalmaz. Hem Aydınspor, hem Aydınspor taraftarları çektikleri bu sıkıntıları geride bırakır” diyorlar.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından başta Aydınspor Kulübü Başkanı Ali Uzunırmak olmak üzere Aydınspor camiasının konuyla ilgili verecekleri cevaplar merakla bekleniyor.

ZEYBEKLERİN SONU NE OLACAK?

1966 yılında kurulan ve geçmişi başarılarla dolu Aydınspor"un sonunun ne olacağı her yerde konuşulurken, eskiye dönerek bugüne kadar yaşanan gelişmeler ise şöyle;

23 Şubat 1966 yılında Aydın Bölgesi Mahalli Liginde şampiyon olarak Futbol Federasyonu'na 2. Lige girmek için müracaat eden Aydınspor 4 Mart 1966 yılında Futbol Federasyonu Aydınspor'un 2. Ligde oynamasını onayladı.

12 Haziran 1966'da dört kulübün birleşmesinden dolayı Aydınspor'un simgesi dört yapraklı yonca olurken, Aydın'ın efeler diyarı diye anılmasından dolayı da takıma Zeybekler unvanı verildi. Profesyonel liglerde ilk resmi maçını Beykozspor'la oynayan Zeybekler'in çalıştırıcısı da Yugoslav Yordonevski Boris oldu.

Oynadığı rakipler karşısında her zaman korkulu rüya olan Zeybekler 1975 / 1976 yılında 1. lige çıkma şansını son anda Samsunspor'a kaptırmasına rağmen zaman içinde düşüşler göstererek 1983 / 1984 sezonunda 3. Lige düştü. Bir sezon sonra tekrar 2. Lige çıkma başarını gösteren Zeybekler 1976 yılında kaybettiği 1. Lig şansını 1989 / 1990 yakaladı. 2. Lig b Grubunda şampiyon olan Zeybekler Aydın'ı sevinç yumağına dönüştürmüş ve ardından 1. Ligde oynadığı ilk karşılaşmada Türkiye liglerinin futbol devi Fenerbahçe'yi İstanbul'da 6 - 1 yenerek Türk futbol tarihine geçmeyi başardı.

1. Lige oynadığı 3 sezonda adından sıkça söz ettiren Aydınspor 1993/1994 sezonunda tekrar ikinci lige düştü. Daha sonra kurulan 2. Lig A kategorisinde iddialı maçlar çıkaran Zeybekler 3 kez 1. ligin kapsından geri döndü.

O dönemden sonra büyük düşüş içine giren Aydınspor iki sezon önce 1984 yılında düştüğü 3. lige tekrar düşerek bütün Aydın'ı hayal kırıklığına iterken, geçtiğimiz sezon öncesin de de Tansel Önder Başkanlığındaki yönetim kurulunun istifasıyla kapanma noktasına kadar geldi.

Kulübün kapama noktasına kadar gelmesiyle “Aydınspor'a sahip çıkmayan olursa kenti terk ederim” diyen Aydın Valisi'nin çağrısına kulak veren Ali Uzunırmak oluşturduğu ekiple takıma sahip çıkarak kulüp başkanlığını kabul etti.

Ali Uzunırmak'ın kulüp başkanı olmasıyla tekrar havaya giren Aydın kenti iki sezondur şampiyonluk beklediği takımlarının Amatör lige düşme korkusunu kabullenemezken Aydınspor yönetimi içinden alınan başarısız sonuçların ardından kongre kararı çıktı.