Bankalar başta olmak üzere müşteri hizmetlerini arayanların dakikalarca bekletilip, yüksek telefon faturaları ödemek zorunda kalması ulaştırma bakanlığını harekete geçirdi. Vatandaşların şikâyeti üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) çalışma yapmasını istedi. BTK, vatandaşın hem zamanını hem de parasını alan çağrı merkezlerine çekidüzen vermek için harekete geçti.

'BEN DE MAĞDURUM'

BTK Başkanı Tayfun Acarer, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbet toplantısında çağrı merkezleriyle ilgili yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. "Birkaç kez ben de sorun yaşadım. Vatandaş olarak ben de mağdurum" diyen Acarer, başından geçen bir olayı şöyle anlattı: "Kredi kartıyla ilgili bir sorunu çözmem gerekiyordu. Yurtdışına da çıkacaktım. Ucuz olsun diye, cepten değil evden arayayım dedim. Aradım, abartmayayım ama operatöre ulaşmam 5- 6 dakika sürdü. Habire müzik. Biri bitiyor, başkası başlıyor. Uçağı kaçırıyordum. Çıktı ama konuşamadım ve kapattım." Acarer bir arkadaşının ise uzun süre bekletildiği için sinirden telefonunu duvara çarparak kırdığını da söyledi.

SÜRE SINIRI GELİYOR

Sabah Gazetesi'nin haberine göre çağrı merkezlerine çekidüzen vermek için yapılacaklar hakkında da bilgi veren Acarer, çağrı merkezlerini arayan vatandaşların belli bir süre içinde cevaplanması için süre sınırı getirileceğini bildirdi. Tayfun Acarer, belirlenen süre içinde abonenin müşteri hizmetleri görevlisine ulaşamaması durumunda, telefon görüşmesinin ücretlendirilmeyeceğini kaydetti. Acarer, "Bunlar çok ciddi ücretler. Şu anda arkadaşlar bu konu üzerinde çalışıyor" dedi. BTK Başkanı Tayfun Acarer "Yeni düzenlemede sıranın bildirilmesi de yer alabilir" ifadesini kullandı.

156 BİN CEP TELEFONU SUSTU

Bilgi ve belgelerinde eksiklik ve yanlışlık bulunan yaklaşık 156 bin GSM abonesinin haberleşme şebekesi ile bağlantısı kesildi. 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun Geçici 5. maddesi kapsamında, GSM mobil telefon hizmeti sunan işletmecilerdeki bilgi ve belgelerinde eksiklik ve yanlışlık bulunan abonelerin bilgilerini güncellemeleri için verilen süre 10 Kasım'da sona ermişti./yeni şafak