Avea, çağrı merkezi hizmetleri veren Callpex ile birlikte Anadolu'ya yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Callpex'in Avea'ya hizmet vermek üzere hayata geçirdiği İstanbul ve Bingöl'deki çağrı merkezi komplekslerinin ardından, yeni çağrı merkezi Yozgat'ta geniş katılımlı bir törenle açıldı. Başlangıçta 200 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinde, yıl sonuna kadar bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Şirketin çalışan sayısı yıl sonuna kadar 4 bine ulaşacak.

SEKTÖRDE 55 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Dünyada her 100-500 kişiye, Türkiye'de ise bin 850 kişiye bir müşteri temsilcisi düştüğünü vurgulayan Callpex Genel Müdürü Oğuz Taşkent, "Toplam büyüklüğü 1 milyar doları aşmış bulunan pazar, yaklaşık 55 bin gencimize sağladığı istihdamın yanı sıra yan tedarikçileriyle birlikte yüz binlerce insanımızın geçiminde de önemli bir rol oynuyor. Biz de bunun bilincinde olarak, birer kalkınma projesi olarak gördüğümüz yeni yatırımlarımızı Anadolu'nun farklı kentlerinde hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Yaş ortalaması 26

Callpex kurucu ortaklarından Ali Sabancı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, çağrı merkezlerinde her yüz müşteriye bir müşteri temsilcisi düştüğünü belirterek, çağrı merkezinde çalışanların yaş ortalamasının 26 olduğunu ve bunların dan yüzde 70'inin bayan olduğunu ifade etti. Çağrı merkezlerinin istihdama büyük katkı sağladığını belirten Sabancı, Yozgat Çağrı Merkezi'nin kurulmasında destek olan ilgili bakanlara da teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

16 saatte bir istihdam

Avea CEO'su Erkan Akdemir, "Anadolu'da yarattığımız istihdam; bölgesel göçü durduruyor ve en değerli varlığımız olan gençlere iş imkanı yaratıyor" dedi. Çağrı merkezlerinin istihdam yaratan sektörlerden biri olduğunu söyleyen Akdemir, her 16 saatte bir kişinin işe alındığını belirtti.