Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Hindistan’a gidiyor. Ekonomi Bakanlığı’nın dizi - film sektörünü ihracat destek kapsamına alması ile birlikte Çağlayan, Bollywood’la Türk dizi ve film sektörü işbirliği olanakları ve ortak dizi ve film yapım konuları değerlendirilecek.

Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çağlayan, Maharashtra Eyaletinin başkenti Mumbai’de 16-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenecek Türk İhraç Ürünleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirecek. Bakan Çağlayan, Maharashtra Eyaleti Başbakanı Prithviraj Chavan ve Hindistan’ın önde gelen şirketlerinin CEO’larıyla bir araya gelecek.

Görüşmelerde ticaret imkanlarının artırılması konuları masaya yatırılacak. Bakan Çağlayan, Türkiye’deki yatırım olanakları, Türkiye’nin yatırımcıya sunduğu fırsatlara ilişkin açıklamalarda bulunacak.

-BOLLYWOOD İLE İŞBİRLİĞİ-

Çağlayan, Hindistan’ın en önemli sektörlerinden biri olan dizi-film sektörünün yoğunlaştığı Bollywood’un önde gelen yapımcı ve yönetmenleri ile buluşacak Ekonomi Bakanlığı’nın dizi- film sektörünü ihracat destek kapsamına alması ile birlikte Çağlayan, Bollywood’la Türk dizi ve film sektörü işbirliği olanakları ve ortak dizi ve film yapım konuları değerlendirilecek.