Alaplı ilçesine bağlı Çay köyünde yaşayan 9 kişilik m Kuru ailesi, iki yıldır 10 metrekare çadırda yaşam mücadelesi veren Kuru ailesine devlet sahip çıktı. Kuru ailesine Alaplı Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından çıkartılan ödenekle ev yapımına başlarken, evin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.
 
İHA Muhabiri Hasan Haşıl, beraberinde Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı ve Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın Sözcüsü Recep Tufan ile birlikte Kuru ailesini ziyaret ederek ev yapımını yerinde inceledi.
 
Tansiyon hastası olan 47 yaşındaki Ahmet Kuru İHA’ya yaptığı açıklamada hastalığı nedeniyle ayakta duracak dermanı olmadığı için çalışamadığını ve ailesine bakamadığını söyledi. Çocukları, gelinleri ve torunlarının da kalacak yerleri olmadığı için 9 nüfusla 10 metrekarelik çadırda yokluk ve yoksulluk içinde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Kuru, " Devletimiz sağ olsun, bizlere sahip çıktı. Evimizin yapımına başlandı. Şu anda evin kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Şu anda çatı ve yer zemin döşemeleri, tuvalet ve banyo gibi eksiklerimiz var. Ayrıca hiç ev eşyamızda olmadığı için ev eşyasına ihtiyacımız var. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. En büyük arzumuz kış gelmeden yeni evimize girebilmek” dedi.
 
Eşi Ayten Kuru da (43), “Hep bir küçük bir evimizin olmasını isterdim. Allaha şükür devletimiz, iş adamlarımız, esnafımız ve hayırsever vatandaşlarımız sayesinde bizimde küçük bir evimiz olacak Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi.